DroidApp Vandaag: samenvatting Google I/O 2016 en al het andere nieuws

DroidApp heeft vandaag uitgebreid verslag gedaan van de eerste dag Google I/O 2016. Tijdens deze ontwikkelaarsconferentie heeft Google veel uit de kast getrokken om ons enthousiast te maken. Echter was er meer nieuws vandaag. We zetten alle informatie voor je op een rij, inclusief een samenvatting van Google I/O.

DroidApp Vandaag: samenvatting Google I/O

Vandaag was de eerste dag van Google I/O. Het begon met Google Assistent en eindigde met Android Wear. Maar ook opent Google de aanval op WhatsApp met een eigen chat-app. We zetten alle details in een samenvatting voor je op een rij, voor als je het even niet bij kon houden.

Allo

Google Allo

Allereerst is er Google Allo. Deze chat-app moet van de zomer uitkomen en de strijd aangaan met andere berichten-apps zoals WhatsApp. Google Allo is een slimme applicatie die je met een simpele ‘veeg’ de tekstgrootte aan laat passen en je gedrag leert kennen. Bij het sturen van een foto verschijnen er antwoorden die van pas kunnen komen en die passen bij het onderwerp. Lees hier het artikel over Google Allo.

Google Duo

Google Duo

Google Duo is de naam van een nieuwe videobel-app waarmee je kunt videobellen. Dankzij de Knock-Knock functie kan je een soort van preview bekijken voordat je de oproep daadwerkelijk aanneemt. We zijn erg onder de indruk van Google Duo en zijn benieuwd hoe de applicatie daadwerkelijk zal functioneren. Net als Google Allo, zal ook Google Duo van de zomer uitgebracht worden voor zowel Android als iOS.

Google Home

Google Home

Een nieuw product dat dit najaar zal verschijnen is Google Home. Deze onwijs slimme gadget heeft een stijlvol design dat in iedere huiskamer gezet kan worden. Je kunt conversaties aangaan met het apparaat en complexe vragen stellen. Alles over Google Home lees je in het uitgebreide artikel. Tevens kondigde Google, Google Assistent aan, die je helpt bij het uitvoeren van dagelijkse taken. Ook Google Assistent is erg interessant.

Android Wear 2.0

Android Wear

Een grote update komt in de herfst van 2016 voor bezitters van een smartwatch met Android Wear. Android Wear 2.0 wordt de update genoemd en volgens Google is dit de grootste update ooit voor de aangepaste versie van Android. Ook is niet langer meer je smartphone nodig om apps te draaien of om fitness-activiteiten bij te houden. Lees hier alles over Android Wear 2.0.

Android N VR-modus

Daydream

Google zet vol in op Virtual Reality. Dit doet het bedrijf met Daydream. Dit platform richt zich op VR en past applicaties ook aan voor dit platform. Met Daydream wordt virtual reality voor iedereen toegankelijk gemaakt.

Android N Header

Android N

Ook Android verscheen weer in het nieuws tijdens Google I/O. De nieuwste Android-versie heeft nog steeds geen definitieve naam. Wel mag jij nu helpen met het kiezen van welke naam Android N zou moeten krijgen. Google heeft tevens Preview 3 nu uitgebracht voor degenen die daar interesse in hebben.

Google Play Developer Console app

Google Developer Console app

Eerder vanavond werd ook een nieuwe applicatie uitgebracht door Google; de Developer Console app. Deze applicatie komt van pas voor degenen die een Android-app hebben uitgebracht in de Google Play Store. De app geeft toegang tot statistieken, crash-rapporten en beoordelingen.

Wiko Jerry

Overig nieuws

Maar er was meer nieuws vandaag. We hebben de nieuwsitems hieronder overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Lees ook

Reageer op dit artikel