Runkeeper: “verzamelen en doorgeven persoonlijke gegevens ging per ongeluk”

Runkeeper kwam vorige week negatief in het nieuws omdat het gegevens van gebruikers zou verzamelen, zelfs als de app niet gebruikt werd. Nu heeft de directeur-oprichter van Runkeeper persoonlijk een reactie gegeven op dit nieuws. Het verzamelen en doorgeven van data aan derden zou niet met opzet zijn gebeurd.

Runkeeper privacy

Vorige week luidde de Noorse Consumentenbond de noodklok over de omgang met de privacy van hardloop-app Runkeeper. De locatie van gebruikers werd zonder dat de gebruiker het merkte opgeslagen en doorgegeven aan derden in een advertentienetwerk.

Runkeeper

Jason Jacobs, oprichter en tevens directeur van Runkeeper laat weten dat er direct is begonnen met een onderzoek naar de kwestie. Er zou in de Android-app een bug zijn gevonden die direct is aangepakt. Jacobs geeft aan dat het zal samenwerken met de Noorse autoriteit voor gegevensbescherming en dat het de bezwaren van de consumentenbond zal aanpakken.

Update

Vanaf vandaag is een update te downloaden uit de Google Play Store die deze connectie verwijdert. Je kunt de update via onderstaande button direct uit de Play Store downloaden.

Runkeeper - GPS Rennen Lopen
Runkeeper - GPS Rennen Lopen
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel