Huawei en HTC scoren zeer slecht in duurzaamheid

Rank a Brand doet om de zoveel tijd onderzoek naar de duurzaamheid van bedrijven. Deze keer is er onderzoek gedaan naar de duurzaamheid van elektronica-fabrikanten en daar is de eindconclusie helaas niet rooskleurig. Vooral Huawei en HTC moeten het flink ontgelden in het onderzoek.

Duurzaamheid elektronica-fabrikanten

De duurzaamheid van elektronica-fabrikanten laat de wensen over. Anno 2016 is er nog niet veel veranderd aan de manier van arbeidsomstandigheden en het omgaan met het milieu. Het hoogst haalbare label is het A-label, maar die weet geen enkele fabrikant te behalen.

Infographic duurzaamheid

Fairphone

Fairphone behaalt de meeste punten en krijgt van Rank a Brand een B-label. De conclusie van het onderzoek van Rank a Brand over Fairphone is als volgt;

Fairphone is het enige merk uit ons onderzoek dat een voldoende beleid publiceert met betrekking tot arbeidsomstandigheden en rapporteert over de behaalde resultaten op dit gebied in de fabriek van zijn toeleverancier. Fairphone is ook het enige merk dat opladers alleen als optie aanbiedt, minstens 20% gerecyclede plastics gebruikt in haar producten, een actief beleid voert om de levensduur van haar producten te verlengen en alleen vervangbare batterijen toepast.

Andere merken

Drie andere merken die het er goed van af lijken te brengen zijn Apple, Asus en HP. Deze drie merken behalen het C-label. Sony, Acer en BlackBerry behalen het D-label. Een lagere score in het D-label wordt behaald door Lenovo, Microsoft, LG en Samsung. Rank a Brand oordeelde dat de duurzaamheid van HTC, Huawei en Nintendo het slechtste is. Deze drie bedrijven haalde het E-label. Ook het Chinese ZTE wordt afgeraden door Rank a Brand vanwege de slechte duurzaamheid.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel