Keurmerkenwijzer: alle informatie over de keurmerken in één app

Tegenwoordig staan er op steeds meer producten keurmerken. Echter is het lang niet altijd duidelijk wat ze betekenen. Met de app Keurmerkenwijzer van Milieu Centraal heb je alle keurmerken bij de hand. Er wordt gekeken in hoeverre er wordt gelet op het welzijn van dier en milieu en de sociale aspecten.

Keurmerkenwijzer app

In de app Keurmerkenwijzer is het mogelijk om keurmerken per categorie te zoeken, op alfabetische volgorde of om een bepaald keurmerk op te zoeken. Wanneer je in de supermarkt staat en je ziet een bepaald keurmerk op een product staan is het net zo handig om deze via de zoekfunctie op te zoeken.

Je hebt hoofdcategorieën zoals voeding, kleding en schoonmaakmiddelen. Subcategorieën onder deze hoofdcategorieën zijn bijvoorbeeld eieren, Hema Better Life-kleding en gevarensymbolen. Wanneer een subcategorie wordt geopend is hier te zien wat de score is voor het milieu, dierenwelzijn en eerlijke handel. Controle houdt in of een subcategorie is gecontroleerd door een onafhankelijke instantie en goedgekeurd is door de Raad voor Accreditatie. Verder staat er algemene informatie en kun je steeds de uitleg van de score opvragen.

Downloaden

Via de app Keurmerkenwijzer heb je alle informatie over de keurmerken die aanwezig zijn bij de hand. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je in een winkel staat om een product aan te schaffen, maar je wel op de hoogte wilt zijn over de keurmerken. Je kunt de applicatie gratis downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

KeurmerkenWijzer
KeurmerkenWijzer
Ontwikkelaar: Milieu Centraal
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel