Nederland wordt groen: duurzaam besparen met de NPO Groen app

De Nederlandse Publieke Omroep heeft de NPO Groen app uitgebracht. Deze applicatie maakt je bewust van hoe je kan besparen op zowel kosten als op het milieu. Nederland wordt groen laat zien hoe je een week lang zo groen mogelijk kunt leven.

Nederland wordt groen

NPO wil met het tv-programma de Nederlander attenderen op de kwetsbaarheid van onze planeet. De verzamelnaam voor de radio- en televisieprogramma’s die te maken hebben met de duurzaamheid is NPO Groen. Daarbij hoort ook de NPO Groen app. Vanavond wordt het startschot gegeven voor NPO Groen. Op NPO 1 wordt om 21:05 uur Nederland wordt groen gepresenteerd door Sophie Hilbrand en Waldemar Torenstra.

NPO Groen App

NPO Groen app

Met de NPO Groen app kan je jezelf uitdagen om je impact op het milieu te verminderen. Door uitdagingen in de NPO Groen app te accepteren kan je ontdekken wat jij kunt besparen. Het doel van NPO Groen is om de gebruiker een week lang bewust te maken van hoe je groener kunt leven.

NPO Groen App

De NPO Groen app geeft je dagelijks tips en informatie om groener te leven. Daarbij kan je zoals gezegd uitdagingen accepteren, waarvan er inmiddels dertig zijn. Voorbeelden van uitdagingen zijn ‘een week lang drie minuten douchen’ of ‘neem de trap, in plaats van de lift’. Dit alles moet de Nederlander bewust maken van duurzaam leven. Deze uitslagen van de uitdagingen kan je delen via social media.

NPO Groen App

Naast tips voorziet de applicatie je ook van nuttige informatie. Overigens wordt je tussendoor gemotiveerd om door te gaan en krijg je precies inzicht in hoe je ervoor staat. Daarbij worden video’s getoond waarin bekende Nederlanders hun boodschap vertellen en je tips geven.

Via onderstaande button kan je de NPO Groen app voor Android downloaden. Voor onze iPhone en iPad-bezitters kan je hier de NPO Groen app downloaden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel