Afvalscheidingswijzer app vertelt je waar welk afval thuis hoort

Wist jij dat een vette pizzadoos niet bij het oud papier gegooid mag worden, en een drinkglas niet in de glasbak? Met de app Afvalscheidingswijzer van Milieu Centraal weet je voortaan precies in welke bak je een bepaald soort afval moet gooien. Niet alleen handig, maar ook nog eens een bewuste app.

Afvalscheidingswijzer app

De afvalscheidingswijzer van Milieu Centraal bevat een compleet overzicht van producten en afvalsoorten. Daarbij wordt dit overzicht aangevuld met handige informatie waarbij er wordt aangegeven in welke bak het product kan worden weggegooid. Via de afvalwijzer app kun je gemakkelijk opzoeken hoe je een bepaald soort afval weg moet gooien.

Afval scheiden

Er zijn natuurlijk een hoop producten die je thuis in de container kunt gooien, maar er zijn ook genoeg producten die je bij de milieustraat in dient te leveren of op kan laten halen. Zo help je mee aan de vermindering van milieuvervuiling. Wanneer de app wordt gestart verschijnt er een overzicht met verschillende producten. Ook is er een zoekbalk zichtbaar waar je kunt zoeken naar een bepaald product. Er verschijnt dan in welke bak het product mag worden gegooid of dat het opgehaald dient te worden. Ook vind je er aanvullende informatie.

Afvalsoorten

Verder is het mogelijk om via het menu te kiezen voor afvalsoorten. Hier vind je extra handige informatie over de verschillende, algemene afvalsoorten zoals grofvuil, dakbedekking of GFT-afval.

Downloaden

Met een grootte van 433 kb neemt de app amper ruimte in op je telefoon. Omdat de applicatie al een langere tijd niet geüpdatet is, moet je het wel doen met een wat oudere vormgeving. Echter draait het hier vooral om de handigheid van de app, waardoor dit geen groot probleem is.

Afvalscheidingswijzer
Afvalscheidingswijzer
Ontwikkelaar: Milieu Centraal
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel