Rijksoverheid: app ‘Overstroom ik?’ laat kans op overstromingen zien

De Rijksoverheid heeft voor zowel Apple iOS als voor Google Android een applicatie uitgebracht, waarmee precies kan worden bekeken hoe groot de kans is op overstroming in jouw buurt. De applicatie heet ‘Overstroom ik?’ en moet Nederlanders bewust maken met deze interactieve applicatie van overstromingen.

Overstroom Ik?

De Nederlandse Rijksoverheid heeft in de Play Store de applicatie ‘Overstroom ik?’ gezet. De applicatie laat op interessante en interactieve manier zien op welke manier en hoeveel water er bij jou in de straat kan komen, als er een overstroming plaatsvindt. In de applicatie kan er gezocht worden op postcode, waarna de app aangeeft hoe groot de kans is, hoe hoog het water dan komt te staan maximaal en hoe het in de rest van de buurt er aan toe gaat.

Overstroom Ik?

Overstroom ik? is er om Nederlanders bewust te maken van de gevolgen van een overstroming, zo geeft minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu aan. De app Overstroom ik? geeft daarnaast aan wat mensen in het geval van een overstroming kunnen doen. Zestig procent van Nederland kan overstromen. We hebben goede bescherming zoals dijken en sluizen, maar ons kikkerlandje blijft kwetsbaar.

Overstroom Ik?

 

Het kan een keer misgaan, en dat kan ‘pas’ over 100 jaar zijn, maar het kan ook morgen zijn. Met de applicatie Overstroom ik? wil zoals gezegd de minister, de Nederlanders alert maken en informeren op een interessante manier. Afgelopen week bracht de Rijksoverheid ook al een andere informatieve applicatie uit met een doel. Dit was de applicatie ‘Fietsmodus‘ waarbij fietsers bewust gemaakt worden om hun telefoon niet te gebruiken tijdens het fietsen.

Overstroom ik? is een onderdeel van de website onswater.nl, welke eveneens door de overheid is opgericht. Overstroom ik? is via onderstaande button gratis te downloaden uit de Google Play Store.

Overstroom ik?
Overstroom ik?
Ontwikkelaar: Rijksoverheid
Prijs: Gratis

Foto: Guy Sie

Lees ook

Reageer op dit artikel