Rijksoverheid komt met de app ‘Fietsmodus’

De Rijksoverheid heeft in samenwerking met diverse telecomproviders de applicatie Fietsmodus uitgebracht. Met deze applicatie willen ze het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het fietsen voorkomen. Hier staat dan voor de gebruiker wel iets tegenover.

In de Play Store is de applicatie Fietsmodus te vinden. Deze applicatie is een gezamenlijk initiatief van de Rijksoverheid en de providers T-Mobile, KPN, Vodafone, UPC en Ziggo. Met Fietsmodus kan je tijdens het fietsen punten verdienen als je niet je telefoon gebruikt. Met deze punten maak je kans op diverse prijzen waaronder bioscoopkaartjes, bijzondere shirts of een fiets.

Je kan tijdens het fietsen wel je telefoon gebruiken, maar dan moet je de Fietsmodus even uitschakelen (en natuurlijk even je fiets aan de kant zetten). Daarnaast moet je minimaal een kilometer fietsen om een score te behalen. Je kan in de applicatie direct na een fietsrit zien of je kans maakt op een prijs.

Fietsmodus maakt tijdens het fietsen gebruik van GPS op je smartphone. Hoe vaker je meedoet, hoe meer kans je maakt op een prijs. Fiets je op een dag minimaal 7,5 kilometer dan kan je de maximale dagscore behalen. De app ‘Fietsmodus’ is zowel voor Google Android als voor Apple iOS te downloaden.

Fietsmodus kan via onderstaande button gratis gedownload worden uit de Google Play Store.

Fietsmodus
Fietsmodus
Ontwikkelaar: Rijksoverheid
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel