Woningcheck app: is jouw huis brandveilig?

Volgens verschillende Veiligheidsregio’s en de Brandweer zijn er nog teveel woningbranden in Nederland. Met de app Woningcheck moet het bewustzijn rond brandveiligheid vergroot worden bij mensen. Het ontstaan van brand in huis zit hem vaak in kleine dingen, met deze applicatie vind je de kwetsbaarheden in huis.

Woningcheck app

Verschillende Veiligheidsregio’s in Nederland hebben in samenwerking met de vijfentwintig regio’s van de Brandweer en de Nederlandse Brandwondenstichting de app Woningcheck uitgebracht. Met de gratis applicatie moeten mensen bewuster worden gemaakt van brandgevaar. Maak je woning brandveiliger met de verschillende tips die in de app te vinden zijn. Brand ontstaat sneller dan je denkt.

Door verschillende vragen te beantwoorden leer je meer over de brandveiligheid in je huis. De vragen worden aangevuld met foto’s en uitleg. Na het beantwoorden van alle vragen in de app krijg je een overzichtelijke takenlijst met dingen die je nog moet doen om in je huis de kans op brand zo klein mogelijk te maken. Volgens de Brandweer begint een woningbrand in veel gevallen bij iets kleins. Denk aan een rommelige meterkast, teveel stekkerdozen die aan elkaar gekoppeld zijn of het niet schoonmaken van het filter van de wasdroger.

De Woningcheck app kan gratis gedownload worden uit de Play Store via onderstaande button.

Woningcheck
Woningcheck
Ontwikkelaar: Total Active Media
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel