‘Heet in Huis’ app moet studenten alert maken op brandveiligheid

Uit onderzoek onder 330 studentenhuizen blijkt dat in veel gevallen niet aan de minimale brandveiligheidseisen voldaan wordt. Met de app Heet in Huis moeten studenten op een interessante manier bewust gemaakt worden van de brandveiligheid.

Brandveiligheid studentenhuizen

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) is deze week begonnen met een campagne om het bewustzijn van studenten over brandveiligheid te vergroten. Hiervoor werkt de LSVb samen met Brandweer Nederland, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en diverse brancheorganisaties voor studentenhuisvesting.

Heet in Huis brandveiligheid

Heet in Huis app

In de helft van de studentenhuizen zijn geen of onvoldoende rookmelders aanwezig. Bij iets minder dan de helft van de ondervraagde huizen is het aantal brandblussers en blusmaterialen niet in orde. Ook worden vaak vluchtroutes geblokkeerd door fietsen, kratten of andere spullen. In maar liefst 80 procent van de studentenhuizen ontbreekt het vluchtplan.

Heet in Huis brandveiligheid

De Heet in Huis app is een game die zeven brandgevaarlijke situaties laat zien. Deze situaties moeten volgens LSVb niet alleen leuk, maar ook herkenbaar zijn voor de studenten. In een korte periode moet je de oorzaken oplossen die brandgevaar kunnen veroorzaken, denk aan omgevallen kaarsen of het helpen van een dronken vriend die probeert te frituren. Met de verschillende mini-games kan je punten behalen.

Heet in Huis brandveiligheid

Naast het oplossen van oorzaken wordt de student ook bewust gemaakt op kleine dingen die brand kunnen veroorzaken. Roken in bed, het koppelen van stekkerdozen en verschillende andere oorzaken worden onder de aandacht gebracht.

Heet in Huis kan gratis gedownload worden uit de Play Store via onderstaande button. Mocht je uitgespeeld zijn, dan kunnen we je ook de volgende toepassing aanraden: Woningcheck app: is jouw huis brandveilig?.

Heet In Huis
Heet In Huis
Ontwikkelaar: Monkeybizniz
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel