Weer naar school: 8 beste scholieren-apps

De zomervakantie zit er weer bijna op, of is voor een deel van Nederland al begonnen. Dat wordt van maandag tot en met vrijdag weer in de schoolbanken zitten en het weekend weer vullen met de nodige huiswerkopdrachten. Met deze acht handige scholieren-apps ga je school straks nog leuk vinden.

School-apps

DroidApp heeft voor jou een handig overzicht gemaakt met daarin de beste applicaties voor scholieren. Of je nou begint in de brugklas of als je gewoon een jaar verder bent; wij hebben de handigste school-apps voor je op een rij gezet. Hierdoor moet het schoolleven weer een stukje aangenamer worden.

My Study Life

My Study Life

My Study Life is een app voor zowel studenten als voor docenten. Je kan je rooster invoeren in de app en ook je huiswerkopdrachten invoeren. Je kan alle handige informatie en gegevens synchroniseren met andere apparaten. My Study Life is namelijk niet alleen voor Android beschikbaar, maar ook via een webversie, iOS (iPhone), Windows 8 en Windows phone.

Duolingo

Duolingo Android conversatiemodus

Mocht je de Engelse taal wat meer onder de knie willen krijgen, dan is de app Duolingo absoluut de beste aanrader. Op je eigen tempo kan je de taal leren en zo punten verdienen. Mocht je de Engelse taal al goed kennen, dan kan je ook kiezen om vanuit het Engels een andere taal te leren. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit Zweeds, Chinees, Spaans, Frans of diverse andere talen.

Leer Engels met Duolingo
Leer Engels met Duolingo
Ontwikkelaar: Duolingo
Prijs: Gratis+

School Organizer

School Organizer

School Organizer Beta moet je meer structuur geven rondom je schoolwerk. Je kan in de app een eigen tijdtabel maken en dus je lessen invoeren maar ook je examens en toetsen. Daarnaast kan je in School Organizer je prestaties en beoordelingen opslaan zodat je deze later weer snel terug kunt vinden.

Wikipedia

wikipedia

Met de app van Wikipedia heb je alle informatie over de meest uiteenlopende onderwerpen binnen handbereik. Wanneer werd Prinses Amalia ook alweer geboren, of wanneer viel de Berlijnse Muur? In de app van Wikipedia vind je het antwoord op je vragen. De applicatie bevat meer dan 31 miljoen artikelen in 280 talen. Daarnaast kan je direct je antwoord delen met klasgenoten.

Wikipedia
Wikipedia
Ontwikkelaar: Wikimedia Foundation
Prijs: Gratis

Mijn Huiswerk

Mijn Huiswerk

Mijn Huiswerk helpt je bij het onthouden van je schoolwerk. Moet je nog huiswerk maken? In de app Mijn Huiswerk heb je inzicht in de openstaande taken voor je schoolwerk en wordt er afgeteld voor de resterende dagen. Door items een eigen kleur te geven kan je gemakkelijk onderscheid maken in de verschillende vakken. Dankzij de notificaties hoef je niet zelf de app steeds te openen en wanneer je een taak afgerond hebt, kan je die afvinken en archiveren. Mijn Huiswerk is niet alleen handig, hij is ook nog eens strak vormgegeven in Material Design.

Mijn Huiswerk
Mijn Huiswerk
Ontwikkelaar: Kevin van Mierlo
Prijs: Gratis

Onze Taal

Onze Taal

De app Onze Taal adviseert je over het gebruik van de Nederlandse taal. Onze Taal geeft je meer informatie over spelling, grammatica en leestekens. Hun of hen, dan of als, aan elkaar of los, met of zonder komma, dit soort dingen kan je in de app van Onze Taal vinden. In totaal heb je toegang tot bijna 2000 adviezen.

Onze Taal
Onze Taal
Ontwikkelaar: Appdealer
Prijs: Gratis

Evernote

Evernote

Met Evernote kan je snel notities en aantekeningen maken. Tevens kan je websites offline opslaan en ook een checklist bijhouden, foto’s of documenten toevoegen aan notities en deze bespreken met andere klasgenoten, via Evernote. De app heeft echter nog veel meer te bieden. Je kan ook handgeschreven dingen opslaan of dingen tekenen. Alles kan je opslaan in aparte mappen zodat alles geordend blijft.

Evernote - Notitie Ordner
Evernote - Notitie Ordner
Ontwikkelaar: Evernote Corporation
Prijs: Gratis+

Google Drive

Google drive

Met Google Drive kan je al je bestanden opslaan in de ‘cloud’. Je kan bepaalde bestanden of mappen gemakkelijk delen met klasgenoten en zo samenwerken aan bijvoorbeeld een document. Doordat bestanden opgeslagen worden in je Google-account kan je ze niet alleen op je smartphone benaderen, maar ook via je tablet of computer.

Google Drive
Google Drive
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis+

Welke app mag volgens jou niet ontbreken? Laat het weten door een reactie achter te laten onder dit bericht.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel