10 handige apps voor je citytrip naar Berlijn

De hoofdstad van Duitsland is Berlijn en is absoluut een bezoek waard. Of je nou alle bezienswaardigheden in Berlijn wilt zien, gebruik gaat maken van het Berlijnse openbaar vervoer of gewoon de beste eettentjes wilt vinden in de Duitse stad. Berlijn is een stad waar veel te beleven is. Om een stedentrip naar Berlijn nog leuker te maken hebben we een overzicht gemaakt van de tien beste Berlijn-apps.

Berlijn apps

De Duitse stad Berlijn kan je vanuit Nederland bereiken op verschillende manieren. Met het vliegtuig ben je binnen anderhalf uur in Berlijn en met de trein ben je vijf uur langer onderweg. Natuurlijk kan je ook met de auto of met de bus naar de Duitse stad afreizen.

Hoe je ook gaat, Berlijn is een bezoek absoluut waard. Je kan er heerlijk eten, er is onwijs veel te zien en Berlijn kent een indrukwekkende geschiedenis. Daarnaast zijn de mensen in Berlijn erg vriendelijk en wil je na je vakantie zeker nog een keer terug. Met de tien onderstaande apps maak je je reis naar Berlijn nog beter.

Going Local Berlin

visitBerlin app

In de applicatie van visitBerlin, de Going Local Berlin app, vind je meer dan 600 tips en bezienswaardigheden. De bezienswaardigheden zijn daarbij ook nog onderverdeeld in wijken, met daarbij de afstand en een kleine Google Maps kaart. Nadat je de applicatie gedownload hebt, kan je de informatie op je telefoon opslaan zodat je in Berlijn geen dataverbinding nodig hebt.

Going Local Berlin
Going Local Berlin
Ontwikkelaar: visitBerlin
Prijs: Gratis

VBB Bus & Bahn

VBB Berlin

Deze VBB Bus & Bahn app is een erg handige applicatie wanneer je gebruik gaat maken van het openbaar vervoer in Berlijn. Met de lage prijzen en de uitgebreide infrastructuur is Berlijn erg goed met het openbaar vervoer te ontdekken. Via de VBB Bus & Bahn app vind je de dienstregeling van de S-Bahn, U-Bahn (metro), tram, bus en ferry’s. Je kan je reis van A naar B plannen en zien welke aansluitingen je moet hebben. Tot slot kan je vanuit de app een vervoersbewijs aanschaffen, mocht je dat niet op het station willen doen. Deze applicatie heb ik persoonlijk zeer vaak gebruikt tijdens mijn vakantie in Berlijn.

BVG FahrInfo Plus

BVG Berlin app

Vervoersbedrijf BVG heeft haar eigen FahrInfo Plus applicatie uitgebracht. Onlangs is deze update voorzien van een strakke update waardoor de applicatie is vormgegeven in Material Design. Ook deze applicatie geeft je reisadvies voor zowel bus, S-Bahn, U-Bahn en ‘Regionalbahn’. Bij de tariefinformatie kan je zien welke zones je nodig hebt.

TripAdvisor

TripAdvisor Berlijn app

Met de app van TripAdvisor heb je een complete reisgids bij je. Je kan thuis al de highlights van Berlijn bekijken in de app en voor offline gebruik opslaan. Met de reviews in de app weet je precies of iets al de moeite waard is. Ook de kaart van Berlijn kan je vooraf opslaan voor wanneer je geen internetverbinding hebt. Een erg handige app om niets van de Duitse stad te hoeven missen.

Liniennetze Berlin

Liniennetze Berlin

Een handige applicatie voor als je met het openbaar vervoer gaat reizen in Berlijn. Met de app Liniennetze Berlin heb je een simpele, maar praktische app in handen. Je kan complete lijnkaarten van de S-Bahn, U-Bahn, tram, bus en ‘Regionalbahn’ offline bekijken op je smartphone. Je ziet precies welke U-Bahn je naar de Brandenburger Tor brengt en welke bus je naar het indrukwekkende Sowjetisches Ehrenmal brengt.

LineNetwork Berlin 2021
LineNetwork Berlin 2021
Ontwikkelaar: dieEinsteiger
Prijs: Gratis

Berlin Travel Guide

Berlin city guide

De app Berlin Travel Guide van Triposo geeft je suggesties voor de mooiste bezienswaardigheden van Berlijn (en dat zijn er veel). In de Berlin City Guide app vind je musea, tours, monumenten en natuurlijk de hotspots zoals de Brandburger Tor en de Fernsehturm, maar vergeet ook niet het oude vliegveld Berlin Tempelhof. Je krijgt de afstand te zien, de openingstijden en eventuele tours die je kan volgen.

Berlin Travel Guide
Berlin Travel Guide
Ontwikkelaar: Triposo
Prijs: Gratis+

The Berlin Wall

The Berlin Wall

The Berlin Wall app geeft je nuttige informatie over de Berlijnse Muur. Berlijn is een stad met een erg interessante en verregaande geschiedenis. Door de gehele stad kom je dingen tegen die herinneren aan de tijd van de muur. Deze applicatie toont de exacte locaties van waar de Berlijnse Muur, Oost en West heeft verdeeld. Tevens krijg je interessante informatie, foto’s, audiofragmenten en vind je tours in de app.

Rent a Bike Berlin

Rent a Bike app

Wil je Berlijn graag met de fiets ontdekken? Dan is de Rent a Bike Berlin app een handig hulpmiddel. Via deze applicatie krijg je precies te zien waar je de dichtstbijzijnde fietsverhuur kan vinden. Daarbij krijg je ook de contactinformatie te zien.

Rent a Bike Berlin
Rent a Bike Berlin
Ontwikkelaar: oMoveo Labs
Prijs: Gratis

Offline Stadkaart Berlijn

Offline kaart Berlijn

De Offline Stadkaart Berlijn is precies wat de naam al doet vermoeden: een offline kaart van de stad op je smartphone. Van de grote kledingwinkel tot de Berliner Dom kan je vinden in de app. Mocht je de kaart met alle resultaten te druk vinden, dan kan je bepaalde lagen uitschakelen zodat je bijvoorbeeld alleen de restaurants of de bezienswaardigheden te zien krijgt op de kaart.

Offline Stadkaart Berlijn
Offline Stadkaart Berlijn
Ontwikkelaar: Topobyte.de
Prijs: Gratis

Berlin Zoo Discoverer

Berlin Zoo Discoverer app

De dierentuin in Berlijn is bekend van het ijsbeertje Knut. Toch heeft Zoologischer Garten Berlin veel meer te bieden. De dierentuin is een van de oudste dierentuinen ter wereld. Hoewel je misschien niet snel naar een dierentuin zal gaan, is Berlin Zoo zeker een aanrader voor jong en oud. Met de app Berlin Zoo Discoverer hoef je geen papieren plattegrond mee te nemen, want de plattegrond heb je met deze app gewoon op je smartphone. Wel maakt de app gebruik van een netwerkverbinding, dus de kaart kan niet offline opgeslagen worden.

Berlin Zoo Discoverer
Berlin Zoo Discoverer
Ontwikkelaar: dv-a
Prijs: Gratis

Bekijk ook:

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel