7 handige apps voor je citytrip naar Londen

Londen, de grootste stad en tevens de hoofdstad van Engeland en het Verenigd Koninkrijk. Londen is een geliefde bestemming voor een citytrip. Heel vreemd is dat niet, want Londen heeft veel te bieden met onder andere de Tower Bridge, de Big Ben en nog vele andere bezienswaardigheden. Staat een stedentrip naar Londen voor je op de planning? Dan komen deze zeven handige Londen apps zeker van pas.

Londen apps

Reizen naar de Engelse hoofdstad Londen is mogelijk op verschillende manieren. Je kan met de bus, trein, eigen auto of met het vliegtuig. Eerder schreven we al over de beste Berlijn apps voor je citytrip naar de Duitse hoofdstad Berlijn en nu is Londen aan de beurt. Met ons handige overzicht van deze zeven Android-apps maak je je bezoek aan Londen nog leuker.

London Offline City Map

London offline city map

London Offline City Map is een gratis applicatie die de wegen, bezienswaardigheden en plaatsen in de buurt offline voor je opslaat. Voordat je naar Londen vertrekt kan je in de app al de plekken als favoriet markeren, waar je graag heen wilt of snel wil terugvinden in de app. Attracties zijn daarnaast voorzien van reviews van andere gebruikers, zo weet je direct of je iets zeker moet bezoeken, of beter over kunt slaan. Met de London Offline City Map app hoef je niet meer de weg kwijt te raken.

London Offline City Map
London Offline City Map
Ontwikkelaar: Ulmon GmbH
Prijs: Gratis

Tube Map London Underground

Tube Map London Underground

De app Tube Map London Underground is een erg praktische app als je in Londen gebruik wil gaan maken van het openbaar vervoer, en dan met name de metro. Bij het openen van de applicatie zie je gelijk de kaart met de metrolijnen en metrostations. Je kan in de app ook vinden of er versperringen zijn op de verschillende metrolijnen. Tevens kan je op een snelle en handige manier je route plannen zodat je precies ziet hoe je moet reizen om ergens te komen. Bepaalde functies in de app zijn ook offline beschikbaar.

Tube Map London Underground
Tube Map London Underground

Citymapper

Citymapper Londen

Citymapper is een reisplanner voor het openbaar vervoer in Londen en diverse andere steden. In de app kan je je reis plannen met de bus, trein, taxi of gewoon lopend of met de fiets. De Citymapper app heeft daarnaast integratie voor de particuliere taxidienst Uber. Dankzij de handige real-time informatie weet je precies of je moet rennen voor de bus of metro. Citymapper heeft daarnaast ook ondersteuning voor Android Wear, een gratis, complete app.

Citymapper - OV reisplanner
Citymapper - OV reisplanner

Hailo

Hailo

Om je te verplaatsen van A naar B in Londen is de taxi een erg handige oplossing. Met de app Hailo zie je precies waar in de buurt zich taxi’s bevinden. Wil je van de London Eye naar Piccadilly? Hailo laat precies zien hoelang je moet wachten op een taxi, waarbij je precies kan aangeven dat je een taxi wilt laten komen. Vooraf krijg je te zien hoeveel de taxirit je gaat kosten.

Hailo - The Taxi Booking App
Hailo - The Taxi Booking App
Ontwikkelaar: Hailo
Prijs: Gratis

Unit Converter

unit converter

In Londen hebben ze de munteenheid Pound (pond). Om snel de bedragen en prijzen om te rekenen van ponden naar euro’s of andersom is er de app Unit Converter. Handig aan deze app is ook om andere eenheden om te rekenen zoals afstanden (mijl, inche en dergelijke). Unit Converter helpt je met het omrekenen van dit soort dingen op een handige manier.

Unit Converter
Unit Converter
Ontwikkelaar: Smart Tools co.
Prijs: Gratis

The London Pass

The London Pass

Met de London Pass krijg je korting op veel attracties. In de app The London Pass krijg je inzicht in de plekken waar je korting kan krijgen. Daarbij is de app nuttig om inspiratie te vinden voor wat je allemaal kunt zien en vinden in Londen. Je kan een resultaat opslaan als favoriet in de app, zodat je deze later snel kunt terugvinden.

The London Pass
The London Pass
Ontwikkelaar: Leisure Pass Group
Prijs: Gratis

Tripomatic: Reisgids Londen

Tripomatic London

De app London Reisgidsen & Kaart van Tripomatic geeft je toegang tot de kaart van Londen, de attracties, bezienswaardigheden en nuttige (achtergrond-)informatie over de stad. In de toepassing kan je ook een trip met de gekozen highlights samenstellen zodat je al het moois van Londen te zien krijgt. Tripomatic is een complete app die voor een deel ook nog offline gebruikt kan worden.

London Reisgidsen & Kaart
London Reisgidsen & Kaart

Heb jij nog een handige app die je zeker op je smartphone moet hebben voor je citytrip naar Londen? Laat het weten door een reactie achter te laten onder dit bericht!

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel