7 handige apps voor je citytrip naar Londen

Londen, de grootste stad en tevens de hoofdstad van Engeland en het Verenigd Koninkrijk. Londen is een geliefde bestemming voor een citytrip. Heel vreemd is dat niet, want Londen heeft veel te bieden met onder andere de Tower Bridge, de Big Ben en nog vele andere bezienswaardigheden. Staat een stedentrip naar Londen voor je op de planning? Dan komen deze zeven handige Londen apps zeker van pas.

Londen apps

Reizen naar de Engelse hoofdstad Londen is mogelijk op verschillende manieren. Je kan met de bus, trein, eigen auto of met het vliegtuig. Eerder schreven we al over de beste Berlijn apps voor je citytrip naar de Duitse hoofdstad Berlijn en nu is Londen aan de beurt. Met ons handige overzicht van deze zeven Android-apps maak je je bezoek aan Londen nog leuker.

London Offline City Map

London offline city map

London Offline City Map is een gratis applicatie die de wegen, bezienswaardigheden en plaatsen in de buurt offline voor je opslaat. Voordat je naar Londen vertrekt kan je in de app al de plekken als favoriet markeren, waar je graag heen wilt of snel wil terugvinden in de app. Attracties zijn daarnaast voorzien van reviews van andere gebruikers, zo weet je direct of je iets zeker moet bezoeken, of beter over kunt slaan. Met de London Offline City Map app hoef je niet meer de weg kwijt te raken.

London Offline City Map
London Offline City Map
Ontwikkelaar: CityMaps2Go
Prijs: Gratis

Tube Map London Underground

Tube Map London Underground

De app Tube Map London Underground is een erg praktische app als je in Londen gebruik wil gaan maken van het openbaar vervoer, en dan met name de metro. Bij het openen van de applicatie zie je gelijk de kaart met de metrolijnen en metrostations. Je kan in de app ook vinden of er versperringen zijn op de verschillende metrolijnen. Tevens kan je op een snelle en handige manier je route plannen zodat je precies ziet hoe je moet reizen om ergens te komen. Bepaalde functies in de app zijn ook offline beschikbaar.

Tube Map London Underground
Tube Map London Underground
Ontwikkelaar: Visual IT Limited
Prijs: Gratis+

Citymapper

Citymapper Londen

Citymapper is een reisplanner voor het openbaar vervoer in Londen en diverse andere steden. In de app kan je je reis plannen met de bus, trein, taxi of gewoon lopend of met de fiets. De Citymapper app heeft daarnaast integratie voor de particuliere taxidienst Uber. Dankzij de handige real-time informatie weet je precies of je moet rennen voor de bus of metro. Citymapper heeft daarnaast ook ondersteuning voor Android Wear, een gratis, complete app. Onmisbaar tijdens het gebruik van het openbaar vervoer in Londen!

Citymapper - OV reisplanner
Citymapper - OV reisplanner
Ontwikkelaar: Citymapper Limited
Prijs: Gratis+

RouteMaster London Travel

London Travel app

Het openbaar vervoer is een goede manier om meer te zien van de hoofdstad. Met de app ‘London Travel Free – Bus & Tube van RouteMaster heb je een nuttige applicatie op je toestel staan. Met deze app heb je de live vertrekinformatie van de DLR, Underground, bussen, TfL Rail, River Services, Overground en Santander Cycles binnen handbereik. Ook vind je de Tube Map terug in de app en zie je de actuele haltes met lijnen, vertrektijden en afstand. Je kunt ook je route plannen en kiezen welke vervoersmiddelen je wilt meenemen in je advies.

London Travel Free - Bus & Tube
London Travel Free - Bus & Tube
Ontwikkelaar: RouteMaster
Prijs: Gratis

Unit Converter

unit converter

In Londen hebben ze de munteenheid Pound (pond). Om snel de bedragen en prijzen om te rekenen van ponden naar euro’s of andersom is er de app Unit Converter. Handig aan deze app is ook om andere eenheden om te rekenen zoals afstanden (mijl, inch en dergelijke). Unit Converter helpt je met het omrekenen van dit soort dingen op een handige manier, zeker in bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk.

Unit Converter
Unit Converter
Ontwikkelaar: Smart Tools co.
Prijs: Gratis

London Travel Guide

London Travel Guide

De London Travel Guide app brengt het beste van Londen naar je smartphone. Je krijgt inzicht in tal van nuttige POI’s, ofwel interessante plaatsen. Plekken die je graag wilt bezoeken, kun je direct markeren en toevoegen aan je lijst. Je kunt de app ook offline gebruiken, net als de kaart met bezienswaardigheden. In de app vind je ook highlights zoals de beste pubs, tuinen en winkelstraten.

London Travel Guide
London Travel Guide
Ontwikkelaar: CityMaps2Go
Prijs: Gratis

Visit London Official City Guide

Visit London Official City Guide

De officiële app ‘Visit London’ helpt je ook met het ontdekken van Londen. Je kunt interessante plekken markeren en offline opslaan. Ook vind je tips die samengesteld zijn door de makers van de app. Zo zie je de beste en leukste dingen in Londen. Ook deze app geeft je toegang tot de kaart van de Tube, zie je live updates van de Underground en kun je zien welke interessante plekken (waaronder eetgelegenheden) in je omgeving zijn. Via de balk bovenin beeld kun je ook selecteren op plekken die je gratis kunt bezoeken.

Natuurlijk is ook Google Maps onmisbaar voor als je op reis gaat! Heb jij nog een handige app die je zeker op je smartphone moet hebben voor je citytrip naar Londen? Laat het weten door een reactie achter te laten onder dit bericht!

Eerste plaatsingsdatum: 10 augustus 2015
Laatst bijgewerkt: 20 oktober 2018

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel