7 handige apps voor je citytrip naar Parijs

Parijs, de hoofdstad van Frankrijk en de stad van de liefde. Als je aan Parijs denkt denk je waarschijnlijk als eerst aan de Eiffeltoren. Parijs heeft echter veel meer te bieden. DroidApp zet zeven handige Parijs apps voor je op een rij voor een geslaagde citytrip.

Parijs apps

Vanuit Nederland (en België) gaan er treinen van en naar Parijs, zonder over te hoeven stappen. Je kan ook met de bus of met het vliegtuig naar Parijs en daardoor is de stad een vaak gekozen stad voor een weekendje weg. Met het handige overzicht van Parijs apps voor Android kan je alles uit je stedentrip halen en ga je met een gerust hart naar Paris.

RATP: Visit Paris by Metro

Visit Paris by Metro RATP

De Parijse metro is een handig vervoersmiddel om op een snelle manier van A naar B te gaan. De stad kent een uitgebreid metronetwerk waarbij de ‘Visit Paris by Metro’ van de RATP je bij kan helpen. Deze reisplanner laat precies zien welke vervoersmiddelen je naar de gewenste bestemming brengen. De applicatie zal ook rekening houden met bus, tram en zogenoemde ‘RER’ lijnen.

Next Stop Paris - RATP
Next Stop Paris - RATP
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Paris Travel Guide by Triposo

Triposo Paris

De Paris Travel Guide van Triposo is een applicatie die je inzicht geeft in de highlights van de Franse hoofdstad. Daarnaast vind je in de applicatie niet alleen de bezienswaardigheden, maar ook musea, parken en restaurants. In de app vind je ook een aantal onderwerpen met achtergrondinformatie zoals veiligheid en geld.

Paris Travel Guide by Triposo
Paris Travel Guide by Triposo
Ontwikkelaar: Triposo
Prijs: Gratis+

Paris Travel Guide

Paris Travel Guide

Een andere handige applicatie die je meer informatie geeft over Parijs, is de app Paris Travel Guide, van Ulmon. Deze app geeft de mogelijkheid om kaarten offline op te slaan, zodat je in Parijs geen internetverbinding nodig hebt. Je kan tips en aanbevelingen bekijken van andere gebruikers, zoals attracties, restaurants, hotels, winkels en dergelijke. Ook vind je foto’s en tips, aangevuld met informatie van bijvoorbeeld Wikipedia.

Paris Travel Guide
Paris Travel Guide
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Secrets de Paris

Secrets de Paris

Secrets de Paris is een applicatie die je Parijs laat ontdekken op een andere manier. De mooie bezienswaardigheden van Parijs waarbij je niet struikelt over de andere toeristen vind je in deze app. In de app Secrets de Paris kan je een plek als favoriet markeren, zodat je die later snel terug kan vinden. Daarbij is het mogelijk een item te delen met je vriend of vriendin.

Secrets de Paris
Secrets de Paris
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Paris Vélib’

Paris Velib

Paris Vélib’ is een automatisch fietsverhuurprogramma in Parijs. Op verschillende plaatsen in Parijs kan je een fiets pakken en op een andere plaats in Parijs kan je je fiets weer terugbrengen. In Parijs zijn er ongeveer 20.000 fietsen verspreid over meer dan duizend stallingen. Via de Paris Vélib’ app kan je precies zien of er fietsen aanwezig zijn in de buurt. De (niet officiële) app heeft ook ondersteuning voor Android Wear, zodat je het aantal fietsen ook direct op je smartwatch kunt bekijken.

Paris Velib (bikes)
Paris Velib (bikes)
Ontwikkelaar: Michel Gauzins
Prijs: Gratis+

TheFork

TheFork

Via de app TheFork krijg je toegang tot een uitgebreide database aan restaurants. Als je op zoek bent naar een plaats om romantisch te dineren of om gewoon voor een goede prijs lekker te eten, kan je in deze app bij veel restaurants de menukaart al inzien. Mocht je gelijk willen reserveren, dan kan dat ook via de app van TheFork.

TheFork, reserveer restaurants
TheFork, reserveer restaurants
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Disneyland

Disneyland

Mocht je naast Parijs ook een bezoek brengen aan Disneyland Paris, dan is er de Disneyland app. In deze applicatie kan je een plattegrond vinden van het park en ook de wachttijden voor de attracties bekijken. Tevens kan je de locatie opzoeken van de Disney karakters, waar ze lopen in het park. In de app vind je ook informatie over attracties.

Disneyland®
Disneyland®
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Bekijk ook:

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel