Educatieve Google Classroom-app uitgebracht voor Android

Google heeft de applicatie Google Classroom uitgebracht voor Android. Met deze applicatie wil Google de prestaties verbeteren in de klaslokalen.

Google Classroom is een applicatie waarmee docenten en leerlingen met elkaar in contact kunnen blijven. Studenten kunnen bijvoorbeeld rechtstreeks vanuit Google Classroom een foto maken en deze aan een opdracht koppelen.

Google Classroom

Daarnaast kan een leerling bijvoorbeeld vanuit een teken-app je tekening snel delen met de rest van de klasgenoten. Opdrachten kunnen op de smartphone geopend worden en er kan direct mee aan de slag gegaan worden. Docenten kunnen inzien wie allemaal mee hebben gedaan aan de opdracht en kan deze ook beoordelen of feedback geven.

Google Classroom is gratis te downloaden uit de Play Store maar kan ook via de speciale website van Google Classroom bijgehouden worden. Om Google Classroom te gebruiken is een Google Apps for Education-account noodzakelijk. Wij zijn erg benieuwd welke school als eerst met Google Classroom aan de slag gaat.

Google Classroom
Google Classroom
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel