CrowdMag: breng het aardmagnetisch veld in kaart

Met het crowdsourcing kun je ontzettend veel nuttige informatie verzamelen, en dat is ook precies het doel van dit wetenschappelijke project. Met CrowdMag kun je bijdragen aan het in kaart brengen van het magnetisch veld van de aarde.

CrowdMag

De app CrowdMag is ontwikkeld door het Amerikaanse National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) National Geophysical Data Center (NGDC). Doel van de app is het meten van het magnetisch veld op de locatie van de gebruiker. Met die gegevens kan NOAA vervolgens kaarten samenstellen van het magnetisch veld en zo minuscule veranderingen in kaart brengen. Deze kaarten worden gebruikt in allerlei apparaten zoals navigatiesystemen in de auto en vliegtuigen, maar ook in je eigen smartphone.
Screenshot_2015-01-09-23-28-51Op de kaart die te zien is in de app vind je alle meetpunten terug, is het bolletje blauw gekleurd dan is er een zwak magnetisch veld gemeten. Vind je een rood gekleurd bolletje dan is er een sterk magnetisch veld gemeten.

Welke informatie stuurt de app CrowdMag?

In totaal stuurt CrowdMag vijf waardes per meting naar de servers van NOAA. Naast de tijd en meetlocatie, wordt ook de nauwkeurigheid van de locatie, soort telefoon en natuurlijk de gegevens over het magnetisch veld gestuurd. In de app kun je instellen of er op de achtergrond gegevens mogen worden verzameld maar ook hoe vaak en met welke locatiegegevens (GPS of netwerkgebaseerd).
Screenshot_2015-01-09-23-30-35

Meedoen?

Om dit project succesvol te maken kun je meedoen door de app te installeren op je smartphone, je vindt de link naar de Google Play Store onder dit bericht. Voor iPhone gebruikers is de app te vinden op iTunes.

CrowdMag
CrowdMag

Lees ook

Reageer op dit artikel