Android TV: nieuwe apparaten en apps; waaronder Xiaomi Mi Box

Gisteren ging Google I/O 2016 van start. Dit is de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie waar Google nieuwe producten en diensten presenteert. Ook op het gebied van Android TV zijn er stappen gezet. Zo komen er nieuwe apps en apparaten beschikbaar voor Android TV en zal Google Cast verder uitgebreid worden. Eén van de nieuwe Android TV-apparaten is de Xiaomi Mi Box; een 4K set-top box met uitgebreide mogelijkheden.

Android TV

Google bekend gemaakt dat er een hoop nieuwe apparaten met Android TV op de markt komen. Onder andere Sony komt met nieuwe BRAVIA producten die Android TV zullen ondersteunen en Sharp komt met de Net Player. De Chinese fabrikant Xiaomi komt met een geweldig vormgegeven 4K set-top box; de Xiaomi Mi Box.

Xiaomi Mi Box

Xiaomi Mi Box

De Xiaomi Mi Box is een apparaatje waarmee je middels spraakbesturing het kastje kunt bedienen. Bekijk je favoriete televisieshows, speel games en raadpleeg het nieuws. Naast bediening met je stem kan je de Mi Box ook gebruiken in combinatie met de ‘remote control’. De Mi Box biedt ondersteuning voor 4K video met een framerate van 60 fps. Daarnaast is er een 2.0 GHz quad-core processor, Bluetooth en natuurlijk WiFi.

Helaas is het nog niet bekend of deze ook in Europa beschikbaar komt. Binnenkort zal deze in ieder geval in de Verenigde Staten uitgebracht worden. Wel zal Android TV zelf in Europa beschikbaar komen bij de volgende fabrikanten: Beko, Grundig en Vestel. Deze producten zouden vanaf juni al beschikbaar moeten zijn.

Android TV

Nieuwe apps voor Android TV

Er komen ook een hoop nieuwe applicaties naar Android TV. Zo zullen CNN, MTV, Spotify, Comedy Central en nog vele anderen met applicaties voor Android TV komen. Met de komst van Android N, zullen er ook een aantal nieuwe functies beschikbaar komen waar gebruik van wordt gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan Picture-in-Picture. Met deze functie kun je bijvoorbeeld een film afspelen en tegelijk naar andere content zoeken. Andere nieuwe functies zijn: Recording API’s (opnemen van live TV) en High Dynamic Range (ondersteuning voor 4K UHD video). Of oudere versies van Android TV ook de nieuwe functies zullen krijgen is niet bekend.

Google Cast

Google Cast zal ook uitgebreid worden. Alle apparaten die Google Cast ondersteunen zoals tv’s, beeldschermen, speakers, de Chromecast en de Chromecast Audio zullen vanaf nu gebruikt kunnen worden in combinatie met de Google Cast app, zo maakte Google bekend.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel