Google Paper Planes: gooi en vang virtuele papieren vliegtuigjes met de hele wereld

Google voorzag de Google I/O presentatie gisteren van leuke animaties met papieren vliegtuigjes. Die papieren vliegtuigjes komen nu weer terug. Via een speciale, interactieve app kan je een virtueel papieren vliegtuigje vouwen en de lucht in gooien. Daarnaast kan je ook van anderen vliegtuigjes ontvangen.

Google Paper Planes

Google Paper Planes is een web-app waarbij je virtuele papieren vliegtuigjes naar anderen kunt gooien. Echter is dit leuker dan dat het misschien zo klinkt. De web-app werkt niet op de desktop, maar wel in de mobiele (Chrome-) browser. Gebruikers van over de hele wereld kunnen een vliegtuigje vouwen en deze weg laten vliegen.

Bij het openen van de mobiele website krijg je een vel papier te zien waar je een stempel kan plaatsen van je huidige locatie. Je krijgt de datum en de stad van de verzender te zien. Vervolgens kan je hem op de aangegeven manier vouwen en door te zwaaien met je telefoon vliegt hij weg. Daarna zie je een ‘net’ waarmee je een vliegtuigje uit de lucht kunt halen. Je ziet hier waar het vliegtuigje vandaan komt en vervolgens plaats je je eigen stempel erbij en gooi je hem weg. Ook kan je zien hoeveel anderen je vliegtuigje al hebben ontvangen.

Google Paper Planes

Een leuk tijdverdrijf in de stijl van Google. Je kunt met je mobiel naar g.co/IOPlanes gaan om ook een vliegtuigje de lucht in te gooien.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel