Android Studio 2.2 Preview: sneller ontwikkelen en nieuwe lay-outs

Android Studio is de ontwikkeltool van Google waarmee ontwikkelaars snel apps kunnen ontwikkelen. Op het Google I/O 2016 evenement heeft Google een demonstratie gegeven van Android Studio 2.2 met een aantal nieuwe functionaliteiten voor ontwikkelaars.

Android Studio 2.2 Preview

Android Studio 2.2 brengt een aantal zeer handige functionaliteiten naar ontwikkelaars zoals de nieuwe slimme tools. In de IDE vinden we een nieuwe manier om Android Lay-outs te ontwerpen waaronder de nieuwe constraint lay-out. Hierover geeft Google vanavond een uitgebreide presentatie over alle nieuwigheden in Android Studio 2.2.

Android Studio 2.2 Preview

Ontwikkelaars kunnen in de nieuwe versie razendsnel hun apps testen en ook het compileren verloopt een stuk sneller. Ook is Android Studio 2.2 uitgebreid met een uitgebreide Jack compiler en ondersteuning voor Java 8. Ontwikkelaars die in C++ programmeren zullen opmerken dat de ondersteuning voor deze programmeertaal is uitgebreid met behulp van CMake en NDK-Build. Google’s Firebase ondersteuning is ook opgenomen in de in de IDE en is nu makkelijker te vinden.

Ben je geïnteresseerd in de nieuwigheden in Android Studio 2.2 dan kun je vanavond live de sessie “What’s new in Android Development tools” bijwonen. Deze begint om 19:00 uur Nederlandse tijd en wordt live uitgezonden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel