Smart Wallpaper: past je achtergrond aan op basis van dag, maand, WiFi-netwerk of weer

Wanneer je altijd dezelfde achtergrond hebt en meer variatie wilt, kan je aan de slag met de app Smart Wallpaper. Je hebt verschillende instellingen zodat de achtergrond veranderd bijvoorbeeld naar aanleiding van het weer, het tijdstip, het verbonden WiFi-netwerk of de dag van de week. Maar de applicatie kan meer.

Smart Wallpaper

Met het starten van Smart Wallpaper kun je meteen aan de slag met het instellen van de voorkeuren. Zo kun je verschillende achtergronden kiezen voor bepaalde tijdstippen. Je kunt hier ook een tijdsperiode selecteren en vervolgens worden de tijden daarbuiten beschikbaar voor twee andere foto’s. Ook heb je de keuze om voor iedere dag een andere achtergrond te laten weergeven. Ditzelfde geldt ook voor de verschillende maanden.

Een andere leuke functie is het aanpassen van de achtergrond bij het verbinden met een bepaald WiFi-netwerk. Handig als je thuis een andere wallpaper wilt dan wanneer je op je werk of school bent. Zelfs kun je de app Smart Wallpaper samen laten werken met de standaard weer-app. Voor de verschillende weersomstandigheden kun je dan verschillende achtergronden laten plaatsen.

Als je alles hebt ingesteld naar eigen wens kun je een optie kiezen om de wallpaper in te stellen en te activeren. Vervolgens stelt de app de achtergrond in voor het gekozen schema. Verder kun je er nog voor kiezen dat de achtergrond wel of niet mee scrollt wanneer je naar links of rechts swiped.
Wanneer je advertenties binnen de app zelf wilt verwijderen dien je dit middels een in-app aankoop te doen.

De foto’s die je als achtergrond wilt hebben, dien je zelf te kiezen en te importeren in de applicatie. Er is in Smart Wallpaper geen database aanwezig met foto’s waaruit je kunt kiezen. Dit heeft als voordeel dat je altijd wel een leuke achtergrond te zien krijgt. Een handige app om toffe achtergronden mee op te slaan is bijvoorbeeld InstaSaver, Wonderwall of tal van andere wallpaper-apps.

Smart Wallpaper
Smart Wallpaper
Ontwikkelaar: feedK - Daniele Rigo
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel