EK 2016: de beste apps om het EK voetbal te volgen

Hoewel Oranje zich niet heeft geplaatst voor het EK Voetbal 2016 in Frankrijk, hebben de ‘Rode Duivels’ dit wel. Wil je het EK voetbal op de voet volgen, dan zijn er genoeg applicaties waarmee je alles kunt bijhouden. DroidApp zet de handige EK apps voor je op een rij. Want je kunt via je smartphone ook live het EK 2016 kijken.

EK 2016 apps

Het EK Voetbal zal dit jaar zonder Nederland gespeeld worden, want het Nederlands elftal is er niet in geslaagd zich te plaatsen in de kwalificatiewedstrijden. Juichen we dan voor de Zuiderburen, Oosterburen of juich je mee voor een ander voetbalteam? Voor welk team je ook bent, er zijn verschillende manieren om het EK Voetbal van 2016 te volgen op je smartphone of tablet. Wij zetten de handigste apps voor je op een rij.

Het EK voetbal 2016 vindt plaats in verschillende Franse steden en de eerste wedstrijd is op 10 juni om 21:00 uur. Frankrijk speelt dan tegen Roemenië. De finale staat gepland voor 10 juli en in die tussentijd worden alle wedstrijden gespeeld.

NOS: EK livestream

NOS EK 2016

De Nederlandse Omroep Stichting, ofwel NOS, zal via haar applicatie ook verslag doen van het EK voetbal 2016. De NOS app laat je live de EK wedstrijden volgen via je tablet en smartphone. Vanwege de rechten kan je de EK livestream alleen bekijken in Nederland. Naast de livestream zijn er ook extra streams door het voetbal te volgen vanuit andere hoeken en kan je realtime statistieken opvragen.

NOS
NOS
Ontwikkelaar: NOS
Prijs: Gratis

UEFA Euro 2016

UEFA Euro 2016 app

De UEFA Euro 2016 app is de officiële applicatie voor het sportevenement. Via de app blijf je op de hoogte van de wedstrijden, de teams, spelers, standen en alle andere nuttige informatie. Je kunt bij het starten van de app aangeven voor welk team je bent, zo kan je dit team op een snelle manier volgen. De UEFA Euro 2016 app geeft je ook het laatste nieuws rondom de voetbalwedstrijden. Houd er rekening mee dat de app Engelstalig is.

UEFA Nations League Official
UEFA Nations League Official
Ontwikkelaar: UEFA
Prijs: Gratis

Sporza Voetbal

Sporza voetbal app

De Sporza Voetbal-app richt zich vooral op de Rode Duivels in België, maar de applicatie kan natuurlijk veel meer. Wat fijn is aan deze app is dat het Material Design erg goed is toegepast. Een mooie applicatie die je de wedstrijden op het EK in Frankrijk middels live verslag laat volgen. Tevens kan je tijdens de wedstrijden push-notificaties inschakelen.

sporza voetbal
sporza voetbal
Ontwikkelaar: VRT
Prijs: Gratis

Euro 2016

Euro 2016 app

Met de Euro 2016 app krijg je ook een overzicht met wedstrijden, het laatste nieuws en teams, maar dan weer net op een andere manier. Ook de teamopstelling vind je in de Euro 2016 app, met daarbij ook informatie over de speler zelf. Daarnaast vind je nuttige informatie in de app over de stadions waar de wedstrijden gespeeld worden. Er is te vinden hoeveel zitplaatsen er zijn, wanneer het geopend is, waar het nou precies ligt en welke wedstrijden er in dat stadion gespeeld worden tijdens het EK voetbal.

Euro 2016
Euro 2016
Ontwikkelaar: ZePtSoft
Prijs: Gratis+

Onefootball EK 2016

Onefootball

Onefootball EK 2016 is een applicatie waarmee je niet alleen het Europees Kampioenschap in Frankrijk kunt volgen, maar ook andere voetbalcompetities kunt bijhouden. Je vindt er het laatste nieuws en een tijdlijn met de gebeurtenissen van de wedstrijd. Net als de andere applicaties geeft Onefootball inzicht in de standen en teams. Onefootball geeft je ook de opstellingen en daarbij nuttige informatie over de speler zelf. Dankzij de ‘live-ticker’ blijf je realtime op de hoogte van de gebeurtenissen uit een wedstrijd, die je eventueel ook later kunt teruglezen.

OneFootball voetbaluitslagen
OneFootball voetbaluitslagen
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

FotMob

FotMob app

Een mooie, in Material Design vormgegeven, applicatie is FotMob. Ook deze app geeft je de mogelijkheid om meerdere (internationale) competities te volgen. Tevens is het mogelijk om notificaties te ontvangen van de gebeurtenissen rondom het EK voetbal. Wat staat er op de agenda, wat is het laatste nieuws en wie zijn de topscorers? Je krijgt antwoorden op deze vragen in de FotMob app. Interessant is dat je statistieken van de eerdere wedstrijden tussen twee landen uit de geschiedenis kunt inzien.

FotMob - Football Live Scores
FotMob - Football Live Scores
Ontwikkelaar: FotMob AS
Prijs: Gratis+

UEFA Euro 2016 Predictor

UEFA Euro 2016 predictor

Met de UEFA Euro 2016 Predictor app kan je je voorspelling invoeren. Welke landen staan bovenaan in de ranglijst en welke landen spelen in de halve finale? Met de Predictor app van de UEFA geef je niet hoeveel doelpunten er gescoord worden, maar kan je aangeven welke teams van elkaar zullen winnen. Je eindvoorspelling kan je delen met je vrienden.

UCL Predictor
UCL Predictor
Ontwikkelaar: UEFA
Prijs: Gratis

Google Now

Google Now EK 2016

In Google Now kan je ook het EK voetbal in Frankrijk volgen, zo schreven we onlangs. Je kunt verschillende teams toevoegen aan je favorieten-lijstje en hiervan op de hoogte gehouden worden. Zo is er een uitgebreide tijdlijn en krijg je notificaties bij belangrijke gebeurtenissen tijdens de wedstrijd. Alles over het EK voetbal in Google Now lees je in het artikel.

Google
Google
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel