ADW Launcher na 3 jaar compleet vernieuwd met versie 2.0

ADW Launcher is terug van (heel lang) weggeweest. Na drie jaar is de ooit zo populaire launcher voor Android voorzien van een grote update. Met versie 2.0 van ADW Launcher krijg je toegang tot veel mogelijkheden, een erg strak design en natuurlijk is en blijft alles naar eigen wens in te stellen. Wat heeft ADW Launcher 2.0 nog meer te bieden?

ADW Launcher 2.0

Toen ik het nieuws las dat ADW Launcher geüpdatet was, moest ik meteen aan een aantal jaar geleden denken. ADW Launcher was 4 á 5 jaar geleden erg populair en was ook mijn favoriete launcher. Dat is ook te zien aan het aantal downloads in de Google Play Store: ADW Launcher is meer dan 10 miljoen keer gedownload. Helaas is deze launcher sinds medio 2013 niet meer geüpdatet en is inmiddels voorbij gestreefd door veel andere custom launchers. Maar vandaag is er dan versie 2.0.

Dat ADW Launcher een aantal jaar geleden zo populair was, was uiteraard niet zonder reden. De launcher was snel en bood een scala aan opties. Helaas stopte het ontwikkelen van deze launcher 3 jaar geleden. Geheel onverwacht heeft de ontwikkelaar een bèta uitgebracht van ADW Launcher 2.0. Net zoals de originele versie bevat de nieuwe versie ook weer erg veel opties. Door op een lege plek op je startscherm ingedrukt te houden krijg je de opties te zien. Zo kun je de app-drawer en icoontjes aanpassen en kun je thema’s downloaden. Uiteraard kun je startscherm helemaal aanpassen en kun je een aantal gebaren configureren.

ADWCloud Plugin

Nieuw in de ADW launcher zijn zogenaamde cloud plugins. Deze plugins kun je toevoegen aan ADW Launcher. Met deze plugins kun je bijvoorbeeld een widget die je zelf gemaakt hebt uploaden naar Google Drive, Dropbox ofOneDrive. Elke clouddienst heeft een eigen plugin.

Downloaden

Via de blog van de ontwikkelaar van ADW Launcher kun je je aanmelden als bètatester. Vervolgens kun je de oude versie uit 2013 gratis downloaden uit de Google Play Store (via onderstaande button). Na een tijdje krijg je een melding dat er een update voor ADW Launcher te downloaden is. Je kunt voor 4,19 euro de premium versie downloaden. Deze versie biedt een aantal extra functies.

ADW Launcher 2
ADW Launcher 2
Ontwikkelaar: AnderWeb
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel