LG 360 Cam review: maak je eigen 360-graden foto’s en video’s

LG Friends is de recent aangekondigde accessoires-lijn van LG. Naast een VR-bril is er ook een 360-graden camera gepresenteerd met de naam LG 360 Cam. Hiermee kan je je eigen 360-graden foto’s en video’s maken. Het apparaat werkt niet alleen met LG-toestellen maar ook met andere Android-smartphones en de Apple iPhone. Wij testen de LG 360 Cam in deze review.

LG 360 Cam

De LG 360 Cam is een 360-graden camera die deel uitmaakt van de serie LG Friends. Eén van de andere producten die ook in deze lijn vallen is de LG 360 VR-bril. De bril kan niet met andere toestellen gebruikt worden, de LG 360 Cam kan dit wel.Hierdoor kan je de camera bijvoorbeeld ook met je iPhone bedienen of een andere Android-smartphone. Gisteren publiceerde we de LG 360 VR review en vandaag is het tijd voor de LG 360 Cam review.

LG 360 Cam

Vormgeving

Wanneer we de LG 360 Cam uit de verpakking halen zien we hem in een koker zitten ter bescherming. De koker kan je tevens vastklikken aan de onderkant van de camera zodat de camera hoger op zijn benen staat en tevens zorgt voor meer stabiliteit op een vlakke ondergrond. Een voordeel is dat er ook een statiefaansluiting onder het apparaat is te vinden. Hierdoor kan je het apparaat nog stabieler houden en flexibeler neerzetten. Wanneer de camera weer in de koker wordt gestopt gebeurt het vaak dat per ongeluk de toetsen aan de zijkanten aangeraakt worden, waardoor het apparaat weer ingeschakeld wordt.

In de LG 360 Cam is een 1200 mAh accu geïntegreerd. Deze kan opgeladen worden met een USB Type-C kabel die tevens meegeleverd wordt. Onder het klepje aan de onderkant van de camera bevindt zich ook een sleuf voor een MicroSD-geheugenkaart. Deze moet je zelf plaatsen, anders kunnen er geen beelden geschoten worden.

Aan de zijkant van de 360-graden camera bevinden zich de indicatie-lampjes en een power-toets. De lampjes geven aan welke beeldhoek geactiveerd is voor het maken van de foto of video. Onder de power-button geeft een groen lampje aan dat de accu vol genoeg is en een rood lampje dat het accupercentage zich onder de 15 procent bevindt. Aan de voorkant van de camera is een grote ronde knop te vinden om een foto te maken, als je even je smartphone niet bij de hand hebt. Je kunt door de knop even wat langer ingedrukt te houden ook een video opnemen.

Met de LG 360 Cam kan je niet alleen foto’s schieten, maar ook video’s maken. De hoogst instelbare resolutie is 2K (2560 x 1280 pixels) voor video en 13 megapixel voor foto’s. Je kunt dankzij de 360-graden functionaliteit alles om je heen vastleggen en hiervan een panorma maken. ook kan je ervoor kiezen om een 180-graden foto te maken waarbij een brede beeldhoek van één kant kan worden gemaakt. Bij een video maakt de LG 360 Cam gebruik van drie microfoons die zorgen voor een 5.1-kanaal surround geluidsopname.

LG 360 Cam

App

Voor het ophalen van de gemaakte foto’s en filmpjes van de LG 360 Cam op je smartphone, is er de eigen applicatie van LG. Met de 360 Cam Manager app waarmee je de camera kunt bedienen. Je ziet drie opties; camera, galerij en opties. Tevens kan je een uitleg bekijken met enkele tips.

Bij het maken van een foto of video krijg je op het scherm van je telefoon een preview te zien en kan je enkele opties aanpassen. Er is ook een mogelijkheid om handmatig de camera-stand te bedienen en hier de witbalans, belichting, ISO-waarde en sluitertijd aan te passen, mocht je dit wensen. Bij de galerij kan je je gemaakte plaatjes bekijken en downloaden en als ze zijn gedownload ook delen, hierover straks meer. Bij het onderdeel opties krijg je de instellingen te zien zoals het WiFi-netwerk van de LG 360 Cam, de resterende accucapaciteit, hoeveel opslagruimte er nog vrij is en diverse andere informatie.

Verbinden

Het verbinden van de Cam met je telefoon gaat via WiFi Direct en niet via Bluetooth. Voor de bestandsoverdracht wordt er gebruik gemaakt van een door de camera ingestelde hotspot op je telefoon. Nadeel is wel dat je hierdoor niet tegelijkertijd verbonden kan zijn met bijvoorbeeld je WiFi-netwerk thuis. Het automatisch schakelen tussen het eigen WiFi-netwerk en de netwerkverbinding van de camera kan wat soepeler, zeker wanneer je bestanden wilt downloaden vanaf de camera. Daarnaast is het jammer dat wanneer de telefoon is verbonden met de WiFi-camera je geen meldingen binnenkrijgt van bijvoorbeeld WhatsApp, omdat de internetverbinding actief is met de camera.

Een nadeel van de LG 360 Cam is dat je niet direct content kunt delen. Je dient eerst de foto’s en video’s middels gegevensoverdracht van de camera naar de smartphone over te dragen. Dit kan een aardige tijd duren en je kunt tussendoor niets anders doen. Wanneer je dit wel doet, wordt de overdracht gepauzeerd. Een video van ongeveer 14 seconden kan zomaar al 30MB groot zijn. Ook kan je niet direct delen, omdat de telefoon nog verbonden is met de camera via WiFi, waardoor je eerst van verbinding moet wisselen.

Mocht je je beelden via Google Street View willen delen, dan dien je de camera te bedienen vanuit de Google Street View app. Door de LG R105 camera te verbinden met de app krijg je niet alle mogelijkheden te zien zoals in de camera-app, maar kan je wel met automatische interval een foto maken. De locatie wordt hierbij opgeslagen en ook krijg je uiteraard eerst een voorvertoning. Desgewenst kan je ze direct naar Google Maps uploaden. Wanneer je een eerder gemaakte foto wilt delen via Google Street View, dien je eerst deze te downloaden op je telefoon en daarna kan je deze pas delen.

LG 360 Cam foto

Kwaliteit

De kwaliteit van de 13 megapixel camera is over het algemeen prima. Bij grote contrastverschillen kan de camera wat moeite hebben met de belichting. Verder is het zoals een 360-graden foto hoort te zijn, hoewel we wel zo nu en dan stuiten op wat ‘stitch-fouten’. De kwaliteit van de video’s is ook goed bij de LG 360 Cam. Dankzij de 5.1 kanaal geluidsopname is de geluidskwaliteit zeer goed te noemen.


Beoordeling

Het is goed om te weten dat je daadwerkelijk echt alles om je heen ziet, dus ook jezelf. De LG 360 Cam is met een prijs van rond de 250 euro een van de meest betaalbare 360-graden camera’s van dit moment en voor die prijs doet de LG 360 Cam het zeker niet slecht. Toch zijn er wel verbeterpunten zoals de manier van delen, die we nu als omslachtig ervaren omdat bestanden eerst gedownload moeten worden. De videokwaliteit en met name de geluidskwaliteit is positief en pluspunt is ook dat de LG 360 Cam ook met andere Android-smartphones en iOS werkt. Door het compacte formaat past ie gewoon in je broekzak en is het een ideale gadget voor op vakantie om later nog eens na te genieten van de omgeving.

De LG 360 Cam is verkrijgbaar bij Belsimpel en Bol.com voor rond de 220-280 euro.

LG 360 Cam
 • 8.6/10
  Vormgeving - 8.6/10
 • 7.8/10
  Gebruiksgemak - 7.8/10
 • 7.7/10
  Kwaliteit foto-video - 7.7/10
 • 7.4/10
  Mogelijkheden - 7.4/10
 • 7.5/10
  Prijs-kwaliteitsverhouding - 7.5/10
7.8/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Kwaliteit is over het algemeen prima
 • Werkt met Android en iOS
 • Voelt degelijk
 • Bevestiging voor statief
 • Als geheugenkaart vol is, kan je gewoon deze wisselen

Minpunten

 • Stitch-fouten
 • Delen van foto’s en video’s wat omslachtig
 • Omdat de 360 Cam een eigen verbinding opzet kan je niet ondertussen internetten of WhatsAppen etc.
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel