Buienradar app krijgt nieuw ontwerp en jij kunt hem testen!

De ontwikkelaars van de app Buienradar komen met een nieuwe versie van de Android-app. Wat direct opvalt is de toevoeging van meer Material Design en een verfijnde bediening. We zetten de nieuwe functies en verbeteringen in de Buienradar app voor je op een rij. Daarnaast kan je je nu al aanmelden voor de beta-versie zodat je de nieuwste functies kunt proberen.

Buienradar app

De nieuwste versie van de Buienradar app wordt naar verwachting deze week uitgerold voor Android, maar DroidApp mocht hem al voor je proberen. Eerder kreeg de website van Buienradar al een frisse nieuwe vormgeving en nu is het dus tijd voor de Android-applicatie. In februari vorig jaar kreeg de Buienradar app ook al een Material Design-update en hier is nu verder aan gesleuteld. Er is in de nieuwe versie nog meer Material Design te vinden en dat maakt de vormgeving van de app nog strakker.

Radar

Bij het starten van de nieuwe Buienradar app zien we een grote weergave van de radar. Je kunt hier niet alleen de buien op bekijken, maar ook de motregen, de onweersverwachting, mist, zonradar en de (gevoels-)temperatuur. In de zoekbalk bovenin kan je niet alleen zoeken naar de weersverwachting voor locaties, je ziet ook direct de huidige weerssituatie en je kan de plaats toevoegen aan favorieten. Bij het zoeken naar een plaats zie je ook in een oogopslag het actuele weer van de favoriete plaatsen.

Weersvoorspelling

In het menu kan je de weersverwachting van de komende 14 dagen raadplegen. Dit kan zowel via een grafiek als in een lijst, waardoor je de vertoning kan aanpassen naar eigen wens. Daarnaast kan je in de Buienradar app alerts instellen voor als er regen aan zit te komen voor je locatie. Je kunt hierbij de tijdstippen selecteren waartussen je een notificatie wilt krijgen. In de app vind je ook video’s van het RTL Weer die je via de app van Buienradar kunt bekijken. Voor €1,79 per jaar kan je Buienradar Plus nemen waarbij de advertenties uit de app gehaald worden. De ondersteuning voor Android Wear is ook in de nieuwe Buienradar app nog steeds aanwezig.

Testen

Mocht je interesse hebben om de nieuwe applicatie van Buienradar te testen, dan is het nu je kans. Samen met Buienradar mag DroidApp je toegang geven tot de beta-versie van de app. Je kunt je aanmelden voor het beta-programma van de Buienradar app via deze link. De ontwikkelaars zouden graag eventuele feedback willen ontvangen van de testers om zo de definitieve versie van de applicatie zo goed mogelijk op te leveren.

Bekijk ook: De grote weer-app test 2015: de meest betrouwbare weer-app

Buienradar - weer
Buienradar - weer
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel