SD Maid: ultieme opruim-app is housekeeping voor Android

We zijn gewend om de rommel die we thuis maken, ook weer op te ruimen. Echter is dit nog niet zo vanzelfsprekend voor het gebruik van de smartphone. Onopgemerkt kan er zomaar een flink deel van je opslagruimte verloren gaan aan bestandjes waarvan je niet wist dat ze bestonden. SD Maid is een app die je helpt met het opruimen van je smartphone.

SD Maid

Thuis zijn we gewend om de rommel die we maken direct op te ruimen als we ergens mee klaar zijn. En dat zelfde geldt ook voor je smartphone. Je installeert een hoop applicaties al dan niet voor langere tijd.

Gedurende het gebruik maken vele applicaties log files en tijdelijke bestanden aan zoals thumbnails die na het verwijderen van de applicatie nog al eens achterblijven. Het is dan ook begrijpelijk dat dit flink in de megabytes gaat lopen en dus ten koste gaat van je kostbare opslag.

SD Maid is de applicatie die je helpt om deze achtergebleven bestanden op te ruimen en zo heel gemakkelijk ruimte vrij te maken op je geheugenkaart en interne geheugen. De app doet dit door je een set hulpmiddelen aan te bieden waarmee je op een overzichtelijke manier inzicht krijgt in je opslag en alle achtergebleven data.

Hulpmiddelen

Bij hulpmiddelen moet je denken aan een volwaardige file-manager, applicatie beheerder, grootste bestanden zoeker maar zoals eerder genoemd ook de mogelijkheid om achtergebleven bestanden te zoeken. Dit zijn bijvoorbeeld bestanden die geïnstalleerd zijn voor een app, maar dat de app niet meer op de smartphone staat.

Enkele hulpmiddelen zoals ‘LijkenZoeker’, ‘SysteemOpruimer’, ‘AppOpruimer’ en ‘DataBanken’ kunnen eenvoudig gelijktijdig worden uitgevoerd waardoor je smartphone in één handeling verlost word van een hoop achtergebleven data.

Verder biedt de app ook nog de mogelijkheid om dubbele bestanden te zoeken en verzekert de app je dat er altijd één kopie beschikbaar blijft. Dit wordt gedaan door de checksum van de bestanden te bekijken ongeacht de datum waarop de bestanden zijn aangemaakt.

Betaalde versie

Wil je graag van alle mogelijkheden van de app gebruik maken dan moet je de betaalde versie aanschaffen. Daar krijg je dan ook de mogelijkheid om een planning in te stellen waardoor de app automatisch je smartphone schoon houdt. Je kunt beide versies van SD Maid downloaden uit de Google Play Store via onderstaande buttons.

SD Maid - Systeem Opruim Tool
SD Maid - Systeem Opruim Tool
Ontwikkelaar: darken
Prijs: Gratis+
SD Maid Pro - Ontgrendelaar
SD Maid Pro - Ontgrendelaar
Ontwikkelaar: darken
Prijs: € 3,59
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel