Isotope: prachtig periodiek systeem als app maakt scheikunde leuker (review)

Het periodiek systeem der elementen is voor scheikundigen de basis, maar ook op de middelbare school wordt je kennis over dit systeem getest. Om snel een periodiek systeem bij de hand te hebben kun je de Android app Isotope gebruiken. Deze prachtig vormgegeven applicatie geeft je alle informatie over de scheikundige elementen.

Isotope maakt scheikunde leuk

Waterstof, Helium, Lithium de eerste drie elementen in het periodiek systeem. Als middelbare scholier zul je dit systeem veelvuldig gebruiken als je het vak scheikunde gaat volgen, maar ook als je het vak niet volgt is het toch interessant om te weten welke elementen onze omgeving rijk is. In de app Isotope kun je informatie over alle elementen in het periodiek systeem opvragen. De applicatie is afkomstig van de zelfde maker als Today Calendar en Monospace.

Isotope Periodiek systeem

Isotope beschikt over een prachtig, met Material Design vormgegeven ontwerp. De elementen staan keurig op de juiste positie in het systeem. Door op een element te tikken krijg je een foto te zien van de stof (mits beschikbaar) en het atomische gewicht. Wanneer je een radioactief materiaal hebt gekozen wordt dat meteen duidelijk door het radioactieve icoontje.

Isotope Periodiek systeem elementen

Wil je meer informatie over een element dan tik je op het informatie icoontje. Je krijgt dan uitgebreide informatie te zien zoals het kook- en smeltpunt. Ook kun je aflezen in welke fase de stof zich bevindt bij kamertemperatuur. Materiaaleigenschappen zoals de dichtheid en elektronen configuratie zijn eveneens in de scheikunde app Isotope opgenomen.

Isotope elementen informatie

Periodiek systeem met extra’s

Via de instellingen kun je de temperatuur weergave aanpassen van Kelvin naar Fahrenheit of Celsius. De applicatie beschikt verder over een handige zoekfunctie waarmee je snel naar elementen kunt zoeken.

Middels een in-app aankoop kun je extra thema’s ontgrendelen alsmede Trivia vragen over de elementen. Deze knop is wat verstopt, door bij de informatie van een element naar beneden te scrollen wordt een upgrade knop zichtbaar. Groot pluspunt aan de app Isotope is dat er geen advertenties in de applicatie zijn opgenomen. Op die manier staan de elementen centraal en niet de advertenties.

Isotope instellingen

De volgende keer als je iets over het periodiek systeem wilt weten dan kun je met Isotope alle belangrijke informatie terugvinden. De app is gratis te downloaden uit de Google Play Store via onderstaande knop.

Isotope - Periodic Table
Isotope - Periodic Table
Ontwikkelaar: Jack Underwood
Prijs: Gratis+
Isotope - Periodiek systeem
 • 9.5/10
  Vormgeving - 9.5/10
 • 9.3/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 9.3/10
 • 9/10
  Mogelijkheden - 9/10
 • 10/10
  Snelheid - 10/10
 • 10/10
  Privacy - 10/10
9.6/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Ontwerp
 • Geen advertenties
 • Duidelijke informatie
 • Makkelijk in gebruik
 • Werkt ook op tablets

Minpunten

 • Aankoop naar Premium wat verstopt
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel