De 7 beste apps van juli 2016

De maand juli stond natuurlijk helemaal in het teken van Pokémon Go. Echter hebben we ook deze maand weer een groot aantal applicaties behandeld op DroidApp. Zoals iedere maand hebben we weer een overzicht voor je met de beste, handigste en leukste applicaties voor Android van juli 2016.

Beste Android-apps van juli

Ook in de zevende maand van 2016 brachten we weer nieuws over Android, voorzagen we je van tips en kon je alles lezen over interessante apps. Zoals iedere maand bespreken we ook nu weer de beste applicaties van de afgelopen maand, die we op DroidApp hebben behandeld.

Juli was de maand waarin Pokémon Go werd uitgebracht, foto-app Prisma verscheen, BlackBerry met een nieuwe Android kwam, de BlackBerry DTEK50, en Google Maps nieuwe kaarten kreeg. Dat zelfs op het gebied van gebitsverzorging nog innovatie mogelijk is, bewijst Oral-B. In onze Oral-B Genius 9000 review lees je alles over deze enorm hippe tandenborstel.

Daarnaast hebben we nog verschillende tips en app-specials gepubliceerd;


Pokémon Go

Pokémon GO 0.31.0

Je kon er de afgelopen maand niet omheen; Pokémon Go. Met het spel Pokémon Go weten Niantic en Nintendo jong en oud van de bank af te krijgen op jacht naar verschillende Pokémons. Het vinden van Pikachu of het vangen van Meowth heeft ons in juli flink bezig gehouden. We kwamen met een overzicht van de meest opvallende gebeurtenissen rondom de hype en voordat de app onlangs werd uitgebracht was iedereen op zoek naar de APK. Binnenkort kunnen we meer nieuwe functies verwachten, inclusief nieuwe Pokémons.

Pokémon GO
Pokémon GO
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Prisma

Prisma

Foto-app Prisma heeft in juli de Android-app van de dienst uitgebracht. Nadat de fotobewerker op iOS al in korte tijd erg populair wist te worden, waren ook de Android-gebruikers enthousiast. Zelfs van de meest saaie foto’s maak je met Prisma een schilderij. Je kunt kiezen uit tal van kunstige effecten en lagen waarmee je je foto’s kunt laten veranderen in een schilderij. Helaas had de app al snel te maken met overbelaste servers, maar die zouden volgens de ontwikkelaars snel worden opgelost.

Prisma Art Effect Photo Editor
Prisma Art Effect Photo Editor
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

AfvalWijzer

AfvalWijzer app

Met de AfvalWijzer app hoef je niet meer in je agenda te noteren wanneer ook alweer de kliko naar buiten moet. Of de vuilniswagen nou langskomt voor de groene, bruine of zwarte container, met de AfvalWijzer app zie je precies wanneer de container wordt geleegd. Een groot deel van de gemeenten in Nederland zijn aangesloten bij AfvalWijzer. Daarnaast kan je ook notificaties instellen en containers voor glas, textiel en dergelijke in de buurt vinden. Alles over de app lees je in de AfvalWijzer app review.

AfvalWijzer
AfvalWijzer
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Fietsnetwerk

Fietsnetwerk app

Nederland is een echt fietsland. Met de app Fietsnetwerk haal je nog meer uit je fietstochten. In de app vind je verschillende fietstochten met een bepaald thema. Denk aan cultuur, eten of natuur. Verspreid over heel Nederland kan je filteren op de fietstocht naar keuze. Je ziet hoeveel kilometer de fietsroute is en waar je eventueel bezienswaardigheden onderweg kunt tegenkomen.

Fietsnetwerk - Fietsroutes met knooppunten
Fietsnetwerk - Fietsroutes met knooppunten
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Stocard

Stocard

Het blijft een handige applicatie; Stocard. Met deze app heb je al je klantenkaarten en pasjes binnen handbereik in één app. Of het nou gaat om de kluspas van een bekende bouwmarkt, of de bonuskaart van de supermarkt; je scant het originele pasje en neemt voortaan niet je sleutelbos maar je smartphone mee naar de winkel. Deze maand kreeg de app een update met een vernieuwd design en een nieuwe assistent-functie zodat je nog sneller de juiste klantenkaart bij de hand hebt.

Stocard - Klantenkaarten App
Stocard - Klantenkaarten App
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

ACR Call Recorder

ACR Call Recorder

Met ACR Call Recorder kan je gesprekken automatisch opnemen. Dit is handig om bijvoorbeeld bij een belangrijk telefoontje de informatie achteraf nog eens terug te beluisteren. De app biedt de mogelijkheid om de opnames direct in de cloud op te slaan, en je kunt ze natuurlijk direct delen via de verschillende apps. Daarnaast is ACR Call Recorder voorzien van uitgebreide instellingen waarmee je bepaalde nummers uit kunt sluiten van een opname of alleen uitgaande oproepen wilt opnemen. Deze maand schreven we onze ervaringen in de ACR Call Recorder review.

Call Recorder - ACR
Call Recorder - ACR
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

HERE WeGo

HERE WeGo prijs

Als je op zoek bent naar een alternatief voor Google Maps, dan kom je waarschijnlijk al snel uit op HERE. Deze applicatie kreeg deze maand een update waarbij de naam veranderde naar ‘HERE WeGo’. Er zijn met die update verschillende verbeteringen doorgevoerd en kan je op verschillende plaatsen alvast de prijs zien van een taxirit of de reis met het openbaar vervoer. In juli werd ook Wikipedia-ondersteuning toegevoegd en kan je voortaan fietsnavigatie gebruiken.

HERE WeGo Maps & Navigation
HERE WeGo Maps & Navigation
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Natuurlijk mag ook de DroidApp App niet ontbreken. Onlangs brachten we versie 2.0 uit waarmee je kunt kiezen uit verschillende weergaven, de toestel-specificaties en nog veel meer.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel