ACR Call Recorder: neem automatisch telefoongesprekken op (review)

Another Call Recorder, simpelweg ACR genoemd, is een applicatie die zoals de naam al aangeeft opnames maakt van telefoongesprekken. Die opnames kan je dan op een later moment nog eens rustig terug luisteren. Tevens kan je door middel van deze opnamen een ieder aan zijn of haar afspraken laten houden die jullie mondeling zijn overeen gekomen. Is ACR Call Recorder echt zo handig? Wij testen de app in een review.

ACR Call Recorder

Met ACR kan je dus zeer eenvoudig opnames maken van je telefoongesprekken. Dit doe je eenvoudig door de app te activeren die daarna op de achtergrond actief blijft en automatisch begint met opnemen bij een inkomende of uitgaande oproep. Dit is echter wel afhankelijk van hoe je de instellingen hebt staan in de app. Het is namelijk ook mogelijk om aan te geven of een gesprek opgenomen moet worden. Daarnaast kan je nog een blacklist en whitelist instellen van alle nummers die nooit of juist altijd moeten worden opgenomen.

ACR Call Recorder

Opnames

De opnames die gemaakt worden door ACR kunnen opgeslagen worden in een verscheidenheid aan bestandformaten. Denk hierbij aan 3GP, FLAC, MP4 en andere. Hierdoor zijn de opnames op vrijwel alle apparaten terug te luisteren mits de juiste instellingen zijn toegepast.

ACR Call Recorder

Cloudopslag

ACR biedt in de betaalde versie de mogelijkheid om opgenomen gesprekken automatisch te synchroniseren met de cloud of te mailen naar een vooraf ingesteld mailadres. Daardoor is het mogelijk om de opnames op elke plek en met ieder apparaat terug te luisteren. Uiteraard kan je hierbij aangeven dat automatisch synchroniseren alleen plaats moet vinden wanneer er een WiFi-verbinding tot stand is gebracht.

ACR Call Recorder

Beveiliging

De app zelf is te beveiligen door middel van een in te stellen pincode. Echter zijn hierdoor niet automatisch de opnames beveiligd. Ik zie dan ook niet het nut in van deze beveiliging aangezien je met elke andere app op je mobiele device je opnames terug kunt luisteren. De beveiliging is dus alleen bedoelt om de instellingen van de app te beschermen. Een nadeel aan de applicatie is dat Google Analytics geïntegreerd zit. Wil je dit uitschakelen, dan dien je de pro-versie aan te schaffen.

ACR Call Recorder

Wetgeving

Voor particulieren is het toegestaan om opnames te maken van telefoongesprekken. Ook zonder dat dit kenbaar gemaakt word aan de gesprekspartner. Het is zelfs zo dat er in het strafrecht aanspraak gemaakt kan worden op de opnames indien dit bewijs levert van een strafbaar feit zoals bedreiging. Ook volgens het civiele recht mag u opnames opnemen. Zolang het voor eigen gebruik is. De opnames mogen echter niet gepubliceerd worden en ook iemand hiermee chanteren is strafbaar, zo meldt BPS International.

ACR Call Recorder

Downloaden

Op de redactie gebruiken we al langere tijd ACR Call Recorder. Mocht je zelf ook de applicatie willen gebruiken, dan kan je via onderstaande buttons zowel de gratis als de betaalde versie van de app downloaden uit de Play Store.

Call Recorder - ACR
Call Recorder - ACR
Ontwikkelaar: NLL
Prijs: Gratis+
ACR Full version Unlocker
ACR Full version Unlocker
Ontwikkelaar: NLL
Prijs: € 1,99
ACR Call Recorder
 • 7/10
  Vormgeving - 7.0/10
 • 9/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 9.0/10
 • 8/10
  Mogelijkheden - 8.0/10
 • 8/10
  Snelheid - 8.0/10
 • 5.5/10
  Privacy - 5.5/10
7.5/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Erg handig
 • Verschillende bestandsformaten
 • Cloud-synchronisatie
 • Verzenden naar mail
 • Prullenbak-functie voor opnames
 • Automatisch oude opnames wissen

Minpunten

 • Geen beveiliging van opnames
 • Thema of kleurenschema niet te wijzigen
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel