Skyro: een schitterende, uitgebreide voice-recorder in Material Design (review)

Op vrijwel elke smartphone zit het en de bediening wijst zich vanzelf. Toch zit er wel degelijk verschil in kwaliteit en vooral in de functionaliteit. Skyro Voice Recorder bewijs dat een voice-recorder app schitterend en multifunctioneel kan zijn.

Skyro Voice Recorder

Skyro Voice Recorder

Een voice-recorder voor het opnemen van geluiden, ja, daar kan wel degelijk verschil in zitten. Dit bewijst de app Skyro Voice Recorder. Skyro is een in Material Design vormgegeven spraakrecorder waarbij je meer kan dan alleen geluiden opnemen. Skyro geeft bij het openen van de app een venster weer, waarin je kan zien hoeveel opnames je al hebt.

Skyro Voice Recorder

Thema’s

Voor de vormgeving van Skyro kan er gebruik gemaakt worden van thema’s. Een aantal hiervan zijn gratis. Wanneer je een thema wilt die niet gratis is, dan moet je Skyro Pro aanschaffen. Skyro Pro kost eenmalig €1,76 en geeft je naast een reeks extra thema’s, ook toegang tot een aantal andere functionaliteiten zoals het opnemen via Bluetooth en meer instellingen voor het opnemen van audio.

Skyro Voice Recorder

Opnemen

Met de cirkelvormige microfoon-knop kan direct begonnen worden met opnemen. Tijdens het opnemen krijg je de bestandsnaam te zien, de tijd dat de opname bezig is en de plaats van waar je je bevindt. Daarbij geeft een golflijn de hoogte van de geluiden aan. Verder kan je zonder je audio-opname te onderbreken een foto bijvoegen om zo later je spraakopname nog sneller terug te vinden. In de lijst met instellingen kan de ‘audio gain’ aangepast worden, maar ook het bestandsformaat en de naam van het bestand kan veranderd worden naar eigen wens.

Skyro Voice Recorder

Tijdlijn

In Skyro Voice Recorder vinden we een strak uitziende tijdlijn. Hier kan je alle eerder opgenomen fragmenten terug vinden. Daarbij wordt de plaats en wanneer beschikbaar ook de foto getoond. Je kan ook later nog een foto toevoegen aan het bestand. Wanneer het geluidsbestand geopend wordt krijg je alle informatie die je nuttig is. Je ziet een grotere Google Maps kaart met de locatie, je ziet welk bestandsformaat het bestand heeft en de grootte van het bestand wordt weergegeven.

Skyro Voice Recorder

Soundcloud en Dropbox

Een spraakopname kan je uiteraard ook nog hernoemen. Daarbij kan je tags toevoegen om zo het bestand later nog sneller te kunnen terugvinden. Een andere mogelijkheid in Skyro is het uploaden van het bestand naar Soundcloud. Met een druk op de knop kan je het bestand delen met de rest van de wereld.

Een andere mogelijkheid is om Skyro automatisch op de achtergrond je bestanden te synchroniseren met Dropbox. Helaas is het -nog- niet mogelijk om andere cloud-diensten zoals Box of Google Drive te gebruiken voor het synchroniseren.

Skyro Voice Recorder

Kwaliteit

Het belangrijkste van een voice-recorder is dat de kwaliteit van de geluidopnames voldoende is. We hebben meerdere testen gedaan met Skyro en met de standaard HTC spraakopname-app op de HTC One M8. Elke keer lijkt Skyro beter te presteren dan de app van HTC. Hieronder kan je de verschillende geluidsbestanden beluisteren. Toch zal het per persoon verschillen wat het prettigst luistert.

HTC spraakopname:

Skyro:

Skyro Voice Recorder is een interessante applicatie om geluiden mee op te nemen. De kwaliteit stelt ons niet teleur en ook is de app nog eens vrij van advertenties. Het is niet mogelijk om telefoongesprekken of gesprekken via apps als Viber, Skype of Hangouts op te nemen, maar daar richt de app zich ook niet op. Naast de goede kwaliteit geluidsopnames is de app ook nog eens strak vormgegeven.

Voice Recorder
Voice Recorder
Skyro Voice Recorder
 • 9/10
  Vormgeving - 9.0/10
 • 8.9/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 8.9/10
 • 9.4/10
  Mogelijkheden - 9.4/10
 • 9.2/10
  Snelheid - 9.2/10
 • 8/10
  Privacy - 8.0/10
8.9/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Uitgebreid
 • Geen reclame
 • Interface

Minpunten

 • Geen ondersteuning voor andere clouddiensten zoals Box

Lees ook

Reageer op dit artikel