Pokémon GO krijgt binnenkort nieuwe functies: meer Pokémons, ruilen en teamleiders

De game Pokémon GO is enorm populair. Op dit moment bevat de game nog lang niet alle elementen en mogelijkheden. Slechts 10 procent van alle ideeën zijn nu in de game te vinden. In de toekomst wordt het aantal functies flink uitgebreid. Onder andere komen er meer nieuwe Pokémons. Niantic heeft nu laten weten welke nieuwe functies we binnenkort nog meer kunnen verwachten.

Pokémon GO: nieuwe functies

Binnenkort kunnen we nog meer mogelijkheden verwachten in de augmented reality game Pokémon GO. Tijdens International Comic-Con in San Diego heeft Niantic, de ontwikkelaar van de populaire game, een boekje open gedaan over de nieuwe functies die in de toekomst aan het spel toegevoegd zullen worden.

Pokemon GO teams

Teamleiders

De drie verschillende teams, die je vanaf level 5 kunt kiezen, zullen een teamleider krijgen. Voor het rode ‘Valor’ team is er de teamleider Candela, voor het blauwe ‘Mystic’ team is de leider Blanche en bij het gele ‘Instinct’ team is Spark je leider. Als gebruiker zal je van je teamleider advies krijgen en gaan ze de interactie aan met je in Pokémon GO.

Pokémons ruilen

Het zal binnenkort mogelijk zijn om gevangen Pokémons met andere spelers te ruilen. Dit kan handig zijn als je zelf maar niet die ene Pokémon kan vinden. Er verschenen eerder al berichten over dat Pokémons ruilen naar Pokémon GO zou komen. Een ander voordeel van het ruilen van Pokémons met andere trainers is dat sommige Pokémons alleen op plekken ver weg zijn te vinden. Ruilen kan er dan toch voor zorgen dat je die ene Pokémon in bezit kan krijgen.

Pokémon GO vangen

Nieuwe Pokémons

Op dit moment zijn er al een groot aantal Pokémons te vangen in het spel. Het aantal Pokémons zal echter in de toekomst verder uitgebreid worden. Alleen uit de eerste generatie van Pokémon zijn nu een groot aantal daarvan verwerkt in de game. In totaal zijn er zeven generaties met een totaal van 728 Pokémons. Op termijn zullen we dus ook de Pokémons uit de andere generaties te zien krijgen. Wat denk je bijvoorbeeld van Togepi? Er wordt door Niantic geen termijn gegeven van wanneer we de nieuwe Pokémons kunnen verwachten. Het bedrijf sprak over ‘in de komende maanden en jaren’.

Pokéstops

Niantic zou momenteel bezig zijn met een mogelijkheid om de functie van een Pokéstop aan te passen. Het moet niet alleen mogelijk zijn om Lures te plaatsen en om voorwerpen te verzamelen. Met een Lure kan je een Pokéstop veranderen, en deze functionaliteit wil de ontwikkelaar verder uitbreiden. Denk bijvoorbeeld aan een Pokécenter waarmee de Pokémons genezen kunnen worden.

Pokemon Go pokestop

Pokémons fokken

Intern wordt nog steeds gesproken over het fokken van Pokémons. Echter is hierover nog niks bekend gemaakt verder door Niantic. Het is dus nog de vraag of we dit definitief in Pokémon GO zullen tegenkomen.

Serverproblemen

Volgens Niantic ligt de prioriteit van de game nu op het stabiliseren en optimaliseren van de servers. Zeker in het begin waren de servers van de game vaak overbelast door de enorme populariteit van het spel. Zodra de servers het allemaal aankunnen en geoptimaliseerd zijn, zal Niantic beginnen met het uitrollen van nieuwe updates met nieuwe functies.

Wil je alles uit Pokémon GO halen? Lees dan ons artikel met Pokémon GO tips. De meest opmerkelijk foto’s en video’s van de hype lees je in dit artikel.

Pokémon GO
Pokémon GO
Ontwikkelaar: Niantic, Inc.
Prijs: Gratis+

Lees ook

Reageer op dit artikel