Interessant onderzoek: zó spelen we Pokémon GO in Nederland

Pokémon GO is officieel nog niet in Nederland uitgebracht. De game is ontwikkeld door Nintendo en Niantic Inc. Met de tweede augmented reality game Pokémon Go weet het bedrijf flink te scoren. Er zijn nu cijfers naar buiten gebracht over het gebruik van Pokémon GO in Nederland.

Onderzoek: Pokémon GO in Nederland

Dat deze week Pokémon GO werd uitgebracht, kan je eigenlijk niet ontgaan zijn. De game breekt record na record en ook in Nederland trekken we er met zijn allen op uit om die ene Pokémon te vangen. De game is ontwikkeld door Nintendo en Niantic Inc., de laatste partij was al verantwoordelijk voor de realisatie van Ingress.

Uit onderzoek van onderzoeksbureau Multiscope blijkt dat één op de tien Nederlanders inmiddels Pokémon GO speelt. Tweederde zegt bekend te zijn met het nieuwe spel. Het onderzoek is gehouden onder 1000 Nederlanders. Daaruit blijkt dat meer dan 1,3 miljoen Nederlanders de game spelen. Het gaat hierbij om personen van 18 jaar en ouder.

Pokemon Go

De voornaamste reden om het spel te spelen is omdat ze nieuwsgierig zijn naar het spel. Tevens wordt de game ook gespeeld omdat zij vroeger in aanraking zijn gekomen met Pokémon of omdat ze het gewoon leuk vinden. Een ander voordeel van Pokémon GO is dat het op jacht gaan naar Pokémons nostalgie oproept en het aanzet tot beweging.

Gemiddeld speelt in Nederland 85 procent het spel één of meerdere keren per dag. Vier op de tien gebruikers verwacht het spel over een half jaar of langer nog steeds te spelen. Van de ondervraagden geeft 9 procent aan dat ze verwachten binnenkort Pokémon GO te gaan spelen. Vermoedelijk wordt er hierbij gewacht totdat de game officieel in Nederland wordt uitgebracht.

Lees ook

Reageer op dit artikel