Pokémon Go gebruikers hebben last van storing en problemen

Pokémon Go werd deze week uitgebracht en is in korte tijd erg populair geworden. De augmented reality game is ontwikkeld door dezelfde makers als Ingress, Niantic Inc. Verschillende gebruikers maken al sinds de lancering problemen en storing. Er wordt volgens de ontwikkelaar hard gewerkt om de Pokémon Go problemen op te lossen.

Pokémon Go problemen

Pokémon Go is de nieuwste augmented reality-game van Niantic Inc. De applicatie is officieel nog niet beschikbaar in Nederland en België, maar wel is er de Pokémon Go APK waardoor je het spel zonder problemen kunt spelen. Echter is het spelen van het spel niet geheel zonder problemen, zo meldt ook de ontwikkelaar van het spel.

Pokemon Go

In de afgelopen dagen kwamen veel gebruikers de foutmelding tegen dat je bij het kopen van PokéCoins, je het product al bezit. Totdat er een fix-update beschikbaar is, kan dit probleem tijdelijk worden opgelost door het toestel opnieuw op te starten. Ook wordt bij sommige gebruikers het trainer-level gereset en moeten zij opnieuw beginnen met het spelen van de game.

Andere problemen die gemeld worden zijn het wegvallen van de audio en de foutmelding dat de GPS-verbinding niet tot stand kan worden gebracht. Niantic Inc. werkt ook een aan oplossing om het hoge energieverbruik aan te pakken in Pokémon Go. De applicatie maakt gebruik van internet en GPS en dit zorgt ervoor dat de game veel batterij verbruikt. Mocht de locatie wegvallen, niet beschikbaar zijn of ‘incorrect’ zijn, dan kan je controleren of Pokémon Go toegang heeft tot je locatie-permissie (in het menu met instellingen van je telefoon). Daarnaast kan je bepaalde zaken uitsluiten door te kijken of internet op je mobiel actief is, GPS ingeschakeld is en de locatie-instellingen op hoge accuratie staat.

Pokémon Go problemen

Storing

De afgelopen dagen had Pokémon Go ook regelmatig last van een storing. Het was tijdens de storing niet mogelijk om Pokémon Go te spelen. Dit heeft vermoedelijk te maken met de grote belangstelling waardoor de servers het niet maar aan kunnen. Zoals gezegd zegt Niantic Inc. druk te werken aan een oplossing.

Lees ook: Pokémon Go: internationale uitrol stopgezet; voorlopig niet naar Nederland

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel