Pokémon Go verschenen in Play Store (+ APK)

De langverwachte game Pokémon GO is nu ook in Nederland te spelen, nu dat de game officieel in de Play Store is verschenen. De augmented reality game laat je overal ter wereld Pokémons vangen en battles aangaan in een Pokémon Gym. De game werd eerder in diverse landen getest tijdens een gesloten beta.

Gotta catch ‘em all

Bij het starten van Pokémon GO doorloop je een korte tutorial waarbij je meteen je eerste Pokémon gaat vangen. Dit is een van de bekende start Pokémons: Bulbasaur, Charmander of Squirtle. Na de korte inleiding ben je vrij om te gaan en kun je Pokémons gaan vangen, door bij speciale Poké stops te stoppen verkrijg je items zoals Pokéballs en andere handige items.

Voor elke handeling ontvang je een klein beetje ervaringspunten die je nodig hebt om meer acties uit te kunnen voeren in de game. Een belangrijke is het voeren van een Pokémon gevecht in een Gym, dit kan pas vanaf level 5. Het is dus eerst zaak om voldoende Pokémon te vangen en te trainen.

Door de camera in te schakelen krijg je een augmented reality effect en lijkt het dus net alsof je de Pokémons tegemoet loopt. Door het lopen of het vangen van Pokémon kun je eveneens awards verdienen die je kunt terugvinden op je profiel pagina. Wie de game Ingress heeft gespeeld zal zien dat veel van de belangrijke punten overeenkomsten tonen.

Pokémon GO is zichtbaar in de Google Play Store maar nog niet (officieel) beschikbaar voor Nederland en België. Je kunt er echter voor kiezen om het APK-bestand te installeren, deze werkt prima in ons land zo hebben wij vastgesteld. De Pokémon Go APK vind je hier.

UPDATE 16-07-2016: Pokémon GO is vanaf nu ook in Nederland en Belgie te downloaden uit de Play Store.

Lees ook: 

Pokémon GO
Pokémon GO
Ontwikkelaar: Niantic, Inc.
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel