10 Pokémon GO tips: jij wordt beter dan Ash Ketchum

In Nederland zijn we de afgelopen dagen in de ban van Pokémon GO en om je een handje op weg te helpen hebben we tien tips op een rijtje gezet. Een aantal van deze tips zijn voor beginners maar ook als ervaren Ash Ketchum zijn deze tips handig. Veel plezier met het vangen van Pokémons!

Pokémons vangen in Pokémon GO

Door een rondje te wandelen kun je diverse Pokémons tegenkomen en om er één te vangen moet je Pokéballs hebben. De cirkel om de Pokémon geeft de moeilijkheidsgraad aan voor het vangen van de Pokémon. Is de cirkel rood dan wordt het lastig om te vangen, is de cirkel groen dan heb je een makkie! Gooi je de Pokéball in een boogje of op een andere mooie manier dan kun je extra ervaringspunten verdienen.

Pokémon GO vangen

Bij het vangen van een Pokémon verdien je sowieso Candy voor de betreffende Pokémon. Met de Candy kun je een Pokémon laten evolueren waarmee hij sterker zal worden. Ook krijg je bij het vangen wat “Stardust” die voor elke Pokémon te gebruiken is.

Pokémons lokken

Wil je Pokémons naar je huidige locatie lokken dan kun je gebruik maken van de “Incense”. Dit object vind je terug in je tas met items. Heb je de Incense geactiveerd dan werkt de module voor 30 minuten. Het is dus handig om deze module te activeren als je de volle 30 minuten kunt spelen.

Pokémon GO Incense

Herstellen en tot leven wekken

Bij het aangaan van een gevecht in een van de vele Pokémon Gyms kunnen je Pokémon schade krijgen door de tegenstander. Met een Potion herstel je 20 HP van de gekozen Pokémon, er zijn ook Super en Hyperpotions te vinden. Zit je Pokémon zonder Health Points dan kun je de Revive gebruiken waarmee je de helft van het aantal HP van de gekozen Pokémon herstelt.

Pokémon GO Revive en Potion

Evolueren en sterker maken

Door een Pokémon te laten evolueren wordt deze sterker, het aantal CP geeft aan hoe sterk jouw Pokémon is. Door genoeg Candy te verzamelen kun je een Pokémon laten evolueren, de “Evolve”-knop zal dan gekleurd worden. Wil je alleen je Pokémon sterker maken dan kun je deze een Power up geven in ruil voor wat Stardust en één Candy.

Pokémon GO evolueren

Pokémon eggs

Bij diverse Pokéstops kun je Pokémon eieren verdienen, in totaal kun je 9 eieren tegelijk in je tas bewaren. Door gebruik te maken van een “Egg Incubator” kun je het ei laten uitkomen. Hiervoor moet je, afhankelijk van het ei, 2, 5 of 10 kilometer lopen. Het werkt niet als je met een auto of trein onderweg bent, de maximale snelheid waarop geteld wordt ligt rond de 15 kilometer per uur.

Pokémon GO egg

Pokéstops

De Pokéstops zijn te herkennen aan het blauwe vierkant op de kaart. Bij deze punten kun je diverse items krijgen die je tijdens je Pokémon jacht nodig zult hebben. Negen van de tien keer krijg je normale Pokéballs maar soms kun je ook nog extra items verdienen bij deze punten. Hieronder vind je een complete lijst van items die je bij een Pokéstop kunt verwachten.

  • Pokéballs (ook Super & Ultraballs)
  • Revive
  • Potions (ook Super & Hyperpotions)
  • Pokémon eieren
  • Razz Berry

Door het toevoegen van een Lure Module aan een Pokéstop kun je tijdelijk meer Pokémons lokken naar de omgeving van de stop. Het effect van deze module is ook merkbaar voor andere spelers in de omgeving van de Pokéstop.

Pokemon Go

Extra Candy verdienen

Door een Pokémon weg te geven aan de professor kun je extra Candy verdienen. Dit doe je door bij de gekozen Pokémon op de “Transfer” knop te drukken. Voor iedere Pokémon krijg je één extra Candy van de professor. Standaard krijg je bij het vangen van een Pokémon drie Candy’s voor deze Pokémon, je kunt dus per Pokémon vier Candy’s verdienen.

Pokémon GO transfer

Pikachu als starter

Je kunt Pikachu als start Pokémon krijgen, mits je ervoor kiest om de Bulbasaur, Charmander en Squirtle te negeren bij het starten van de game. Negeer je deze start Pokémon, loop dan een stukje en grote kans dat je een Pikachu tegenkomt. Soms moet je het aanbod van de professor meerdere malen afwijzen voordat je Pikachu ziet. Vang Pikachu vervolgens met de Pokéballs die je van de professor gekregen hebt.

Zuinig met de batterij

Wil je een lang stuk gaan wandelen met Pokémon GO dan zou de batterij van je smartphone wel eens roet in het eten kunnen gooien. Zet hiervoor de “Battery Saver” in de instellingen aan zodat je langer kunt door spelen. De game herkent automatisch als je aan het wandelen bent en maakt het scherm vervolgens donker. Is er een Pokémon in de buurt dan krijg je alsnog een notificatie!

Pokémon GO battery saver

Opgepast!

Zowel het spel als wij willen je nog eens waarschuwen als je de app gebruikt, let goed op waar je loopt en vorm geen gevaar voor jezelf en anderen. Pokémon GO is slechts een spelletje en het is het niet waard om je leven in gevaar te brengen voor die ene Gengar of Mew.

Zelf nog een handige tip? Deel hem met andere Pokémon GO spelers via de comments onder dit bericht!

Pokémon GO
Pokémon GO
Ontwikkelaar: Niantic, Inc.
Prijs: Gratis

Let op: De game is nog niet officieel in Nederland uitgebracht maar wel via een APK-bestand te spelen. Lees ons artikel over de Pokémon GO APK.

UPDATE 16-07-2016: Pokémon GO is vanaf nu ook in Nederland en Belgie te downloaden uit de Play Store.

Lees ook

Reageer op dit artikel