Powerbank kopen? Dit zijn de beste powerbanks voor onderweg

Hoewel er de laatste jaren steeds meer stappen zijn gemaakt door fabrikanten, om het uithoudingsvermogen van smartphones te verbeteren, zijn we er nog lang niet. Een powerbank kan helpen om langer met je telefoon of tablet te kunnen doen, of om natuurlijk langer Pokémon GO te spelen! Wij zetten de beste powerbanks voor je op een rij. Want waar moet je op letten bij het kiezen van een powerbank?

Beste powerbanks

Powerbanks zijn draagbare accu’s die je apart op kunt laden. Bij steeds meer smartphones is het niet mogelijk om de batterij te verwisselen. Een voordeel van een powerbank is dat je vaak meerdere apparaten op kunt laden en ook nog eens over meer capaciteit beschikt dan een standaard smartphone accu.

Met de komst van het populaire spel Pokémon GO is een powerbank voor onderweg eigenlijk onmisbaar. Echter is ook op vakantie een powerbank erg handig. Maar waar moet je op letten tijdens het aanschaffen van een powerbank? Eén tip; kijk niet alleen naar de capaciteit van de accu. Ook de stroomsterkte, het aantal poorten en de aansluitingen zijn van belang. Wij zetten de beste powerbanks voor je op een rij.

Xiaomi Dual USB 16000 powerbank

Xiaomi Dual USB Powerbank 16.000 mAh

Xiaomi is een bekende fabrikant van smartphones en produceert ook powerbanks. Met de Xiaomi Dual USB powerbank heb je een enorme capaciteit van 16000 mAh. Deze powerbank is voorzien van een stijlvol design en twee USB-poorten. Dit heeft als voordeel dat je tegelijkertijd twee apparaten kunt opladen. Ook is er een LED-indicator zodat je weet hoeveel de capaciteit nog bedraagt. De ampère-output is hoog met 3,6A.

Voor circa 45 euro is de Xiaomi Dual USB powerbank te koop bij CoolblueKnaldeals en Bol.com.

Xtorm Essential 12000 powerbank

XTORM (A-Solar) Essential 12.000 mAh

Met de Essential 12000 heb je een enorme accucapaciteit van 12000 mAh achter de hand. Het opladen van de powerbank gaat via de meegeleverde USB Type-C aansluiting. Er zijn twee USB-poorten waar je je apparaten op aan kunt sluiten. De Essential heeft ondersteuning voor Quick Charge, zodat het opladen sneller gaat, indien ook je toestel het ondersteunt. De 3 ampère output zorgt voor een snelle laadtijd (mits er ook een 3A USB adapter gebruikt wordt) en dankzij de LED-indicator weet je precies hoeveel energie er nog aanwezig is.

Voor ongeveer 60 euro is de Essential 12000 verkrijgbaar bij Coolblue.

GP FP05 5000

GP FP05 powerbank 5000 mAh

GP heeft een powerbank in het assortiment met een 5000 mAh accucapaciteit. De powerbank is interessant geprijsd en komt uit op een prijs van rond de dertig euro. Houd er rekening mee dat er één USB-poort aanwezig is, dus je niet meerdere apparaten tegelijkertijd kunt opladen. De stroomsterkte bedraagt 2,1A en dankzij de LED-indicator weet je hoe vol de accu nog zit. Voordeel aan de GP FP05 is dat de omvang vrij compact is en een slank design heeft.

Voor ongeveer 30 euro is de GP FP05 powerbank verkrijgbaar bij Coolblue en Bol.com.

XTORM (A-Solar) GO XB099 4000

XTORM (A-Solar) GO XB099 4000 mAh

Dan is er nog de XTORMGO XB099. Deze is vooral interessant door zijn prijs. De capaciteit bedraagt 4000 mAh en dit betekent dat er, afhankelijk van de accu, maximaal 1 á 2 keer een toestel opgeladen kan worden met de GO XB099. Je kunt maximaal twee toestellen aansluiten op de powerbank van XTORM. De output bedraagt 2.5A.

De prijs bedraagt circa 25,00 euro en je kunt hem aanschaffen bij Coolblue, Smartphonehoesjes en Bol.com.

Urban Revolt 8800

Urban Revolt 8800 mAh

De powerbank van Urban Revolt is interessant geprijsd. Wel is het nadeel van deze powerbank dat hij niet heel compact is te noemen. Ook is het aantal ampère wat aan de lage kant. Dit heeft als nadeel dat het opladen wat langer duurt. Wel kan je dankzij de LED-indicator de resterende capaciteit te weten komen. Met de Urban Revolt powerbank is er ook een geïntegreerde zaklamp. De output bedraagt 1.0A-2.0A.

Voor circa 20-25 euro is de Urban Revolt 8800 mAh te koop bij Coolblue en Bol.com.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel