Review: Xiaomi Dual USB Powerbank 16.000 mAh

Powerbanks zijn erg handig om je telefoon van extra stroom te voorzien als je geen stopcontact in de buurt hebt. Een powerbank heb je in verschillende soorten en maten. Eén hiervan is de Xiaomi Dual USB Powerbank met een capaciteit van maar liefst 16.000 mAh. We testen de powerbank in deze review.

Xiaomi Dual USB Powerbank 16.000 mAh

Pas geleden heb ik voor Pokémon Go toch maar een nieuwe powerbank gekocht, aangezien de oude Duracell powerbank niet meer voldeed. Hoe ik bij de Xiaomi powerbank ben gekomen? Via het artikel over de beste powerbanks. Ik ben erg tevreden over de powerbank en ik zal mijn bevindingen met jullie delen.

Xiaomi Dual USB Powerbank

De Xiaomi Dual USB Powerbank 16.000 mAh wordt geleverd in een witte verpakking met daarin, de powerbank, een USB naar Micro-USB kabel en een korte beschrijving (in het Chinees). De kant met de connectoren zit netjes afgeplakt met een stukje plastic folie.

Om verder te gaan over de connectoren, er zitten twee USB-aansluitingen op zodat je gemakkelijk twee apparaten tegelijk kunt opladen. Verder zit er een Micro-USB aansluiting om de powerbank zelf op te laden. Op de powerbank zit ook een LED-indicator, hieraan is te zien hoe vol de accu nog is.

Xiaomi Dual USB Powerbank

Specificaties

De powerbank heeft, wanneer deze volledig is opgeladen, 16.000 mAh tot je beschikking om je telefoon of tablet mee op te laden. Of natuurlijk twee apparaten tegelijk, het mooie is namelijk dat beide aansluitingen even krachtig zijn, namelijk 3.6A. Hierdoor is het geen probleem om Pokémon Go te spelen en tegelijkertijd je telefoon op te laden.

Xiaomi Dual USB Powerbank

Het formaat van de Xiaomi is wel redelijk, maar ik ben wel blij dat ze voor een slank model hebben gekozen zodat deze toch nog in je broekzak kan. Verder weegt de powerbank ook wel wat, maar dat is niet zo vreemd met de grootte van de accu.

Xiaomi Dual USB Powerbank

In de praktijk

Goede tests die ik heb gedaan zijn dagjes Pokémon Go, de grootte en het gewicht van de powerbank vond ik hiervoor niet storend. Ik heb de powerbank getest met een Samsung Galaxy S7.

Wanneer de powerbank volledig leeg is duurt het wel een poos voordat deze volledig is opgeladen. Het duurt ongeveer tegen de 10 uur voordat deze volledig is opgeladen. Het opladen van een helemaal lege Samsung Galaxy S7 duurde ongeveer 1 uur en 45 minuten. Tijdens de test gebruikte ik de telefoon tijdens het opladen niet. Wanneer je tijdens het opladen de telefoon wel gebruikt kun je ervan uitgaan dat het langer duurt.

Beoordeling

Ondanks de grootte en het gewicht is de Xiaomi Dual USB powerbank toch makkelijk in gebruik dankzij de slanke vorm. De metalen behuizing wat degelijk en netjes oogt. Echter door het gewicht van de powerbank zou ik deze niet graag laten vallen. Ik ben te spreken over de prestaties van de powerbank en voldoet helemaal aan de verwachtingen.

Xiaomi Dual USB Powerbank

Zelf heb ik wel een twijfel gehad betreft de prijs van de powerbank. Echter maakt hetgeen wat je ervoor terugkrijgt het helemaal goed. Wel is het jammer dat er geen ondersteuning is voor quick charge, ofwel snelladen.

Kopen

De Xiaomi Dual USB Powerbank 16.000 mAh is verkrijgbaar voor rond de veertig euro bij CoolblueKnaldeals en Bol.com.

Xiaomi Dual USB Powerbank
 • 9/10
  Gebruiksgemak - 9.0/10
 • 8/10
  Vormgeving - 8.0/10
 • 8/10
  Degelijkheid - 8.0/10
 • 9/10
  Prestaties - 9.0/10
 • 8.5/10
  Prijs-kwaliteitsverhouding - 8.5/10
8.5/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Een erg fijne powerbank met een grote capaciteit
 • Snel je telefoon opladen wanneer je de smartphone verder niet gebruikt
 • Zelfs het opladen van twee telefoons tegelijk werkt prima
 • Krachtige output (3.6A)

Minpunten

 • Het kabeltje wat bij de powerbank zelf zit is erg kort. Deze heb ik zelf ook maar amper gebruikt
 • Je kunt niet ‘even snel’ de powerbank opladen. Daarom is het verstandig om hem op te laden als je toch gaat slapen
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel