Samsung Wireless Charger: draadloos de Galaxy S6 opladen (review)

Samsung heeft de Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge voorzien van ondersteuning voor draadloos opladen. Door de smartphone op een speciale plaat te leggen, hoeft er geen kabel meer in het toestel gestoken te worden. Hoe werkt het draadloos opladen van de Galaxy S6 eigenlijk? Wij leggen het uit in de Samsung Wireless Charger EP-PG920i review.

Galaxy S6 draadloos opladen

Draadloos opladen is een van de unieke features van de Samsung Galaxy S6 en de Samsung Galaxy S6 Edge. Door het toestel op een speciale plaat te leggen zal het toestel opladen. We testen de Samsung Wireless Charger EP-PG920i, samen met de Samsung Galaxy S6.

Galaxy S6 wireless charger

Is draadloos opladen nou echt veel handiger dan opladen met de kabel? Ja en nee. Draadloos opladen is niet helemaal draadloos opladen. De plaat wordt geleverd zonder kabel, waardoor je alsnog de kabel van bijvoorbeeld je telefoon moet gebruiken. Volledig kabelvrij is het natuurlijk niet, maar het gepriegel met het inpluggen van de kabel is er niet. Het toestel moet precies op het midden van de plaat liggen, anders zal het toestel niet opgeladen worden.

Wel hebben we het ook met een flip-case geprobeerd om het toestel op te laden. Dit is geen enkel probleem. Ook wanneer de gebruikte flip-cover (niet van Samsung zelf) om de Galaxy S6 heen zit, wordt het toestel draadloos opgeladen.

Galaxy S6 wireless charger

Wanneer het toestel op de plaat ligt, licht er een blauwe ring op die aangeeft dat het toestel momenteel opgeladen wordt. De blauwe ring wordt groen als het toestel volledig volgeladen is. Het is niet mogelijk de lichtgevende rand (bijvoorbeeld in de nacht) uit te schakelen. Draadloos opladen is vooral handig als je vaak belt, je hoeft niet continue het kabeltje los te halen als je belt. Daarbij leg je hem gewoon weer terug, waarna het opladen voort wordt gezet.

Galaxy S6 wireless charger

Samsung EP-PG920i Wireless Charger

De Samsung Wireless Charger EP-PG920i is ongeveer zo groot als een onderzetter. De Galaxy S6 wordt geleverd met een zogenoemde ‘quick charge oplader’, ook wel bekend als een snellader. Deze zorgt er voor dat het toestel binnen anderhalf uur volledig is opgeladen. Met de draadloze lader zal het vele malen langer duren voordat het toestel is opgeladen.

Galaxy S6 wireless charger

We hebben de Samsung Galaxy S6 aan de lader gelegd met 33 procent resterende capaciteit. Bij de snellader was de resterende laadtijd 1 uur en 2 minuten. Wanneer we hem met hetzelfde accupercentage op de wireless charger hadden gelegd, was de resterende laadtijd 1 uur en 54 minuten. Wanneer de accu helemaal leeg is, zal de plaat meer dan 3 uur nodig hebben om het toestel helemaal vol te laden, een groot verschil in vergelijking met de snellader.

draadloos opladen Galaxy S6

De Samsung Wireless Charger EP-PG920i zal voornamelijk aangeschaft worden voor de leuk en de heb. Als je veel belt en je regelmatig je toestel op wil pakken, zal een draadloze lader zeker van pas komen. Wil je het liefst op elk moment je toestel zo snel mogelijk volgeladen willen hebben, dan is de meegeleverde snellader een veel interessanter alternatief.

Galaxy S6 wireless charger

De Samsung Wireless Charger EP-PG920i heeft een adviesprijs van 49,99 euro. De draadloze oplader van Samsung is beschikbaar in de kleuren zwart en wit. De Zweedse winkelketen IKEA verkoopt sinds enkele weken ook IKEA draadloze opladers, welke ook gebruikt kunnen worden in combinatie met de Galaxy S6.

De Samsung Wireless Charger EP-PG920u kan gekocht worden bij onderstaande winkels:

Als jouw toestel ook draadloos opladen ondersteunt, waar geef jij dan de voorkeur aan? Draadloos, of met kabel je toestel opladen? Laat het weten door onder dit bericht een reactie achter te laten.

Bekijk ook:

Samsung Wireless Charger EP-PG920i
 • 7.8/10
  Verkooppakket - 7.8/10
 • 8.8/10
  Vormgeving - 8.8/10
 • 7.9/10
  Functionaliteit - 7.9/10
 • 8/10
  Prijs-kwaliteitsverhouding - 8.0/10
8.1/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Handig
 • Oplichtende ring
 • Vormgeving
 • Degelijk

Minpunten

 • Geen mogelijkheid om lichtgevende ring uit te schakelen
 • Geen aparte laadkabel meegeleverd
 • Snellader van Galaxy S6 laadt toestel sneller op

Lees ook

Reageer op dit artikel