‘Samsung Galaxy S6 Edge heeft de beste smartphone-camera’

In een recent onderzoek naar de beste cameratelefoon komt de Samsung Galaxy S6 Edge als beste uit de test. Het toestel laat met een voorsprong de rest van de concurrenten achter als het gaat over de kwaliteit van de fotocamera op smartphones.

Camera Galaxy S6 Edge

De Samsung Galaxy S6 Edge heeft op dit moment de beste camera die op een smartphone te vinden is. Dit is de conclusie van DxOMark, een bedrijf wat onder andere camera’s, lenzen en smartphones test op fotokwaliteit. De Samsung Galaxy S6 Edge heeft aan de achterzijde een 16 megapixel camera, welke identiek is aan de Samsung Galaxy S6. Hoewel het bedrijf de Galaxy S6 niet getest heeft, is aannemelijk dat ook voor het broertje van de Edge dezelfde score geldt.

Samsung Galaxy S6 Edge

In de vergelijkingstest wordt onder andere gekeken naar de kleuren, de belichting, de focus, de flitser en de ruisonderdrukking. Het maximum aantal punten wat behaald kan worden is 100. De Galaxy S6 Edge gaat naar huis met een gemiddelde van 86 punten en viel op door de lage hoeveelheid ruis, fijne details en goede belichting. Tevens is de autofocus snel en is de witbalans ook een pluspunt van de camera op de Galaxy S6 Edge.

Nadelen zijn er ook te vinden aan de camera van de Galaxy S6 Edge. Zo valt af en toe op dat er een kleurzweem over de foto is te vinden. In onze Samsung Galaxy S6 review kwamen we dit ook tegen, met bijvoorbeeld een blauwzweem over sommige foto’s. Op het gebied van fotocamera gaat de Galaxy S6 Edge naar huis met 88 punten, op het gebied van videocamera 84 punten.

dxomark

Op de tweede plaats vinden we de Samsung Galaxy Note 4. Op de derde en vierde plaats vinden we de Apple iPhone 6 Plus en Apple iPhone 6. De vijfde plaats is voor de Samsung Galaxy S5, welke vorig jaar juni op de eerste plaats stond. Op plaats zes vinden we de Sony Xperia Z3.

Bekijk ook:

Lees ook

Reageer op dit artikel