‘Camera van Galaxy S5 is beste smartphone-camera ooit’

De camera in de Samsung Galaxy S5 is volgens onderzoek de beste camera die er tot nu toe in een smartphone te vinden was. Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat de Galaxy S5 de concurrentie achter zich laat, maar toch wordt de eerste plaats gedeeld met de Sony Xperia Z2. Grote afwezige is de HTC One M8.

Samsung heeft met de camera in de Galaxy S5 een nieuwe prijs binnengesleept. De camera in de Samsung Galaxy S5 is volgens onafhankelijk onderzoek van DxOMark. Eerder wonnen al de Nokia 808 PureView en de Sony Xperia Z2 in de lijst. De laatstgenoemde, de Sony Xperia Z2 staat nu op een gedeelde eerste plaats met de S5, maar verliest punten op videokwaliteit.

dxomark camera mobile

De smartphone-camera van de Samsung Galaxy S5 scoort vooral goed op de belichting met de goede witbalans. Ook treedt er in situaties met weinig licht weinig ruis op en treedt er vrijwel geen vignettering aan de randen op. Bij het gebruik van de flitser levert de Samsung Galaxy S5 ook prima plaatjes af.

Echter is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn voor de Galaxy S5. Bij omstandigheden met weinig licht treedt er bij de Samsung Galaxy S5 veel verlies in beeldkwaliteit op. Daarbij is het beeld niet altijd volledig scherp en focust de camera niet altijd even goed in de automatische stand.

Samsung Galaxy S5

Op een totaalscore van 100, behaalt de Samsung Galaxy S5 een totaalscore van 79 punten. Op de tweede plaats bevindt zich de Sony Xperia Z2. Op de derde plaats vinden we nog steeds de Nokia 808 PureView, welke draait op het besturingssysteem Symbian. Met de iPhone 5s vinden we Apple terug op de vierde plaats. LG staat met haar LG G2 op een achtste plaats. Opvallend is dat HTC met de One M8 niet in het onderzoek terugkomt.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel