Galaxy S6 vanaf vandaag verkrijgbaar, tekort Galaxy S6 Edge

Vandaag is het zover, de Samsung Galaxy S6 ligt vanaf vandaag in de Nederlandse en Belgische winkels. De Samsung Galaxy S6 Edge heeft echter last van een tekort.

Samsung Galaxy S6

Vanaf vandaag ligt de Samsung Galaxy S6 in de winkels in Nederland en België. Het toestel werd begin maart aangekondigd op het Mobile World Congress in Barcelona. De Samsung Galaxy S6 volgt de Samsung Galaxy S5 op en het grote verschil is vooral de vormgeving van het nieuwe toestel. De Galaxy S6 is vooral een stuk meer premium afgewerkt en bestaat uit een glazen behuizing.

Samsung-galaxy-s6

Daarbij is het toestel voorzien van een 5,1 inch Super AMOLED beeldscherm met een heldere resolutie van 1440 x 2560 pixels. Daarbij schiet je foto’s met de 16 megapixel camera en voert het toestel taken razendsnel uit dankzij de Exynos 7420 octa-core processor. De Samsung Galaxy S6 is te koop voor 699 euro bij bijvoorbeeld Bol.com.

Samsung Galaxy S6 Edge

De Samsung Galaxy S6 Edge is ook vanaf vandaag in de Nederlandse en Belgische winkels te vinden. Dit toestel werd ook in Barcelona aangekondigd, maar toch zal het toestel niet in alle varianten beschikbaar zijn vanaf vandaag.

Volgens Samsung kampt het bedrijf met productieproblemen, waar Samsung verder niet dieper op in wil gaan. Vermoedelijk heeft het probleem iets te maken met de schermen van de Galaxy S6 Edge.

Samsung Galaxy S6 Edge

De productieproblemen lijken niet elk model van de Samsung Galaxy S6 Edge te treffen. Echter verschilt het per winkel welke Edge-toestellen er wel en niet beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld de gouden-modellen van de Galaxy S6 Edge hebben last van de vertraging. Sommige webwinkels hebben daarbij de levertijd al uitgesteld naar medio mei. De Samsung Galaxy S6 Edge is verkrijgbaar vanaf 849 euro bij onder andere Bol.com.

Galaxy-S6-header

Wil je alles weten over de Galaxy S6?

Als je alles wilt weten over de Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge, hebben we de meest interessante artikelen voor je op een rijtje gezet.

Ga jij voor de Samsung Galaxy S6 of de Samsung Galaxy S6 Edge? We horen het graag!

Lees ook

Reageer op dit artikel