5 vette scherm-features van de Samsung Galaxy S6 Edge

Samsung heeft de nieuwe Samsung Galaxy S6 Edge zondagavond aangekondigd. Dit gebogen scherm wat doorloopt aan de zijkanten geeft het toestel een reeks interessante mogelijkheden mee. Wij zetten de gave features van de Samsung Galaxy S6 Edge op een rij.

Samsung Galaxy S6 Edge

Zondagavond was het de vooravond van het Mobile World Congress. Op deze zondag kondigde HTC de HTC One M9 aan en bracht Samsung de Samsung Galaxy S6 en de Samsung Galaxy S6 Edge naar buiten. De Samsung Galaxy S6 Edge heeft door haar doorlopende scherm een aantal functies aan boord, die andere toestellen niet hebben. Wij zetten ze op een rijtje.

Bekijk ook:

Samsung Galaxy S6 Edge

Inkomende oproep met kleur

De randen van het scherm van de Samsung Galaxy S6 Edge zullen oplichten als iemand belt. Wanneer het toestel op zijn kop ligt, geeft dit een interessant effect. Je kan per contact instellen welke kleur er weergegeven moet worden. Zo kan je voor je tante groen instellen en voor je vriend of vriendin blauw.

Notificaties

Het doorlopende scherm van de Galaxy S6 Edge kan informatie weergeven aan de randen van het scherm. Dit kan bijvoorbeeld een gemiste oproep zijn, een binnengekomen bericht of nieuw gearriveerd e-mailtje.

Samsung Galaxy S6 Edge

Contacten

Je kan contacten aan de rand van het scherm als soort van snelkoppeling toevoegen. Door vanaf de zijkant naar het midden van het scherm te vegen krijg je een venster waar je vervolgens je keuze kunt maken. Je kan diegene dan direct bellen of een bericht sturen. Je kan de contacten een kleurcode meegeven, die aan de rand van het scherm te zien is.

Samsung Galaxy S6 Edge

Klok

Gebruik je je telefoon als wekker? Je kan de Samsung Galaxy S6 Edge ook gebruiken als klok. De zijkant van het scherm laat je de actuele tijd zien midden in de nacht.

Samsung Galaxy S6 Edge
Foto: PhoneArena

Informatie

De zijkant van de Samsung Galaxy S6 Edge kan ook dienen om informatie weer te geven zoals nieuws. In ieder geval zal Yahoo News beschikbaar zijn, we zijn benieuwd of binnenkort ook eigen feeds of nieuws-apps beschikbaar komen voor de S6 Edge. Het weer kan ook weergegeven worden op de zijkant van het scherm van de Samsung Galaxy S6 Edge.

Lees ook

Reageer op dit artikel