Mobile World Congress 2015: dit moet je weten [update]

Zoals elk jaar vindt ook dit jaar het Mobile World Congress in Barcelona weer plaats. Tijdens het MWC zullen diverse merken nieuwe toestellen aankondigen. Wat kunnen we precies verwachten tijdens het Mobile World Congress? Wij zetten het op een rijtje.

Op 2 maart 2015 gaan de deuren open van het Mobile World Congress in het Spaanse Barcelona. Echter zullen aan de vooravond van het MWC diverse merken hun nieuwe smartphones al aankondigen. Wat er allemaal op de planning staat, zetten we voor je op een rijtje.

zbild1-602187A417-1AM_816

HTC

HTC zal tijdens het Mobile World Congress 2015 de opvolger van de HTC One M8 aankondigen. Het vlaggenschip van HTC was mede verantwoordelijk voor positievere jaarcijfers van het Taiwanese bedrijf. De opvolger zal naar verwachting de naam HTC One M9 meekrijgen. Ook gaan er geruchten over een groter broertje van de One M9; de HTC One M9 Plus en over de HTC One M8i. HTC heeft al bevestigd dat ‘The New One‘ op 1 maart aangekondigd zal worden. De persconferentie van HTC zal zondag 1 maart om 16:00 uur gehouden worden. Update: productvideo’s uitgelekt van de HTC One M9.

g7-vergrootglas

Huawei

Huawei komt wellicht met de opvolger van de Huawei Ascend P7; de Huawei P8. Eerder wisten we al exclusief te melden dat de modellijn ‘Ascend‘ tot het verleden zou behoren. Het afgelopen jaar heeft Huawei goede zaken gedaan met de Huawei Ascend P7 en Huawei Ascend G7. Verder gaan er verhalen rond over een Huawei smartwatch met Android Wear en een compacte versie van de Huawei Ascend Mate 7. Huawei heeft voor 1 maart een persconferentie gepland; die begint om 13:30 uur.

Samsung-Galaxy-S6-header

Samsung

Op 1 maart is het de beurt aan Samsung. Het Koreaanse Samsung zal de Samsung Galaxy S6 aankondigen. Het toestel is nog niet definitief uitgelekt maar er zijn al wel tal van geruchten de wereld in geholpen. Daarnaast kwam ook T-Mobile met een duidelijke hint naar het toestel. Er gaan ook berichten rond over een Samsung Galaxy S6 Edge, waarbij het scherm doorloopt over de randen. Meerdere keren hebben we ook de verhalen gehoord dat Samsung nieuwe tablets aan gaat kondigen en een nieuwe ronde smartwatch. Daarnaast gaan er berichten rond over de betaaldienst Samsung Pay.

LG Watch Urbane header

LG

Het Koreaanse LG gaat definitief de nieuwe wearable presenteren aan het publiek. De LG Watch Urbane werd deze week al aangekondigd en tijdens het Mobile World Congress zullen meer details naar buiten komen. De verwachting is, dat de LG G4 niet aangekondigd zal gaan worden tijdens het MWC.

sony mwc

Sony

Bronnen die dichtbij Sony staan weten te melden dat de Sony Xperia Z4 vermoedelijk pas in de maanden na het Mobile World Congress aangekondigd zal gaan worden. Verder zal Sony geen nieuwe producten aankondigen qua smartphones, zo is de verwachting. Maar wie weet… echter wist Sony eerder al te melden dat er geen livestream of persconferentie gepland staat. Wel kondigde Sony enkele weken geleden de nieuwe Sony Xperia E4 aan en 24 februari kondigde het bedrijf de 4G-broer aan; Sony Xperia E4g.

Update: Op de Google+ pagina van Sony hint Sony naar de aankondiging van een nieuw apparaat. Het zal hier vermoedelijk gaan om de Sony Xperia Z4 Tablet.

motorola-header

Motorola

Àls Motorola iets aan gaat kondigen, zal dit hoogstens de Moto 360 2 zijn. Maar deze kans is erg klein. Tijdens de IFA in Berlijn heeft het merk al drie nieuwe toestellen aangekondigd en er zijn eigenlijk geen signalen dat het merk er tijdens het Mobile World Congress nog een aantal aan het portfolio gaat toevoegen. Wel gaan we de onlangs aangekondigde ‘The New Moto E‘ zien.

Asus

Asus zal op het MWC 2015 de Asus Zenfone 2 Mini tentoonstellen, zo is de verwachting. Het is het kleinere broertje van de Asus Zenfone 2.

Honor_header

Honor

Honor heeft eerder bekend gemaakt dat het drie nieuwe dingen aan gaat kondigen in Barcelona. Welke producten toegevoegd zullen worden aan het portfolio van het dochtermerk van Huawei is nog niet bekend. Wellicht dat we wat meer te weten komen over de komst van de Honor 6 Plus naar Nederland.

avicii_alcatel_header

Alcatel OneTouch

Alcatel OneTouch heeft vorig jaar, tijdens het Mobile World Congress 2014, meer dan tien toestellen aangekondigd. Op deze manier hebben ze voor iedereen in de markt iets te bieden, zo meldt Alcatel One Touch. Voor de 2015-editie van het Mobile World Congress hebben we nog geen informatie, maar we zijn erg benieuwd naar wat Alcatel OneTouch dit jaar in petto heeft.

Qualcomm en BenQ

Chipfabrikant Qualcomm zal tijdens het Mobile World Congress in Barcelona de Snapdragon 810-processor presenteren. BenQ zal naar verwachting de BenQ F52 met de Snapdragon 810 processor showen op het MWC, speciaal voor de Europese markt.

Lenovo

Bronnen melden dat Lenovo tijdens het Mobile World Congress naar verwachting zes toestellen aan gaat kondigen. Het gaat om zes toestellen in de Lenovo Vibe-serie.

acer

Acer

Acer zal nieuwe toestellen aankondigen, maar welke dat zijn is nog niet bekend. Wel is bekend dat het hier vooral zal gaan draaien om het design. Verder zal Acer een eigen wearable/smartwatch aankondigen tijdens het Mobile World Congress.

Kazam

Kazam zal zes nieuwe budget-smartphones aankondigen tijdens het MWC. Kazam is een recent gelanceerd merk door ex-HTC bestuurders. Lees hier wat je kunt verwachten van Kazam op het Mobile World Congress.

Wat de merken ook aan gaan kondigen, DroidApp zal uitgebreid verslag doen van het nieuws rondom het Mobile World Congress. Alles wat je wilt weten, vind je terug op de website. Wanneer er meer informatie beschikbaar is rondom aankondigingen of data zullen we dit artikel updaten!

Laatste update 27-02-2015 11:45 uur

Lees ook

Reageer op dit artikel