Honor 6 Plus: komt de iPhone 6-concurrent toch naar Nederland?

Honor, het dochtermerk van het Chinese Huawei heeft de Honor 6 Plus al reeds aangekondigd, maar het toestel zou niet naar Europa komen, laat staan naar Nederland. Het nieuwe vlaggenschip van Honor moet de strijd aan gaan met de Apple iPhone 6 Plus en heeft daar veel van weg. Komt de Honor 6 Plus dan toch naar Nederland?

Honor 6 Plus

Honor 6 Plus

Met een prijskaartje van zo’n 500 euro zal Honor de strijd aangaan met het grote Apple. De Apple iPhone 6 en iPhone 6 Plus krijgen namelijk concurrentie van de Honor 6 Plus, de grote broer van de Honor 6. In december kondigde Honor de Honor 6 Plus aan in Peking. De Honor 6 Plus beschikt over een 5,5 inch beeldscherm met een scherpe HD-resolutie van 1920 x 1080. De zijkanten van de Honor 6 Plus zijn van metaal, waardoor het toestel een premium-gevoel krijgt. De krachtige 64-bit octacore-processor houdt het toestel draaiende, samen met het 3GB RAM-geheugen.

Honor 6 Plus

Drie camera’s

De Honor 6 Plus is voorzien van drie camera’s. Aan de voorzijde bevindt zich een 8 megapixel camera voor het schieten van bijvoorbeeld selfies. Aan de achterzijde van het toestel heeft het toestel twee 8 megapixel camera’s. De twee camera’s zorgen er samen voor dat de camera supersnel kan focussen en zorgt tegelijkertijd voor betere resultaten bij minder licht.

Honor 6 Plus

Honor 6 Plus vs. Apple iPhone 6 Plus

Honor heeft de 6 Plus voorzien van Android 4.4 KitKat en ook Android 5.0 Lollipop zal over een tijdje beschikbaar komen voor de Honor 6 Plus, echter is hier nog geen exacte datum van bekend. Uiteraard ligt er over Android, de EMUI 3.0 interface. De Apple iPhone 6 Plus is zo’n 300 euro duurder dan de Honor 6 Plus. De verschillen zijn minimaal. Beide toestellen bieden ondersteuning voor 4G/LTE en hebben allebei een 8 megapixel camera. Toch is de Honor 6 Plus op verschillende vlakken op papier beter dan de iPhone.

Honor 6 Plus

Honor levert de Honor 6 Plus met een 3600 mAh accu (2915 mAh bij de iPhone 6 Plus) en een krachtige octa-core processor tegenover een dual-core processor bij de iPhone. Het geheugen van de Honor is uitbreidbaar, iets wat bij de iPhone niet het geval is. Daarbij is de front-camera voor bijvoorbeeld het maken van selfies bij de iPhone 6 Plus slechts 1.2 megapixel, terwijl het bij de Honor 6 Plus 8 megapixel betreft. Tot slot biedt de Honor 6 Plus ondersteuning voor twee simkaarten, zogenoemde dual-sim. Het beeldscherm is vrijwel exact hetzelfde als bij de Apple iPhone 6 Plus.

Honor 6 Plus

Honor 6 Plus naar Nederland?

Komt de Honor 6 Plus naar Nederland, zal je je nu waarschijnlijk afvragen. DroidApp heeft deze vraag neergelegd bij Dimitry Vleugel van Honor. Daarop laat Honor het volgende weten:

“Wij zijn nog steeds in dubio of we het toestel gaan leveren in Nederland. Bij de lancering hebben we gezegd dat dit toestel niet naar Europa zal komen. Maar we hebben heel veel vraag gekregen betreffende dit toestel dat we momenteel bekijken of we niet op deze beslissing moeten terugkomen.

Bij Honor waarderen we de feedback van de gebruiker en als deze om de Honor 6 Plus vraagt dan nemen we dat in overweging.”

Wanneer Honor de Honor 6 Plus uitbrengt in Nederland, lees je dat uiteraard op DroidApp. Een exacte adviesprijs is ook nog niet bekend. In Duitsland is via omwegen het toestel voor 499 euro te krijgen, terwijl in China de prijs omgerekend rond de 370 euro ligt. Wie weet maakt Honor meer bekend over de komst van de Honor 6 Plus naar Europa en Nederland, tijdens het Mobile World Congress.

Wat denk jij van de Honor 6 Plus? Apple iPhone 6 Plus laten liggen en voor de Honor 6 Plus gaan? Laat het ons weten door een reactie achter te laten onder dit bericht.

Lees ook

Reageer op dit artikel