Eerste indruk: Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge

Vanaf nu liggen in een aantal winkels de Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge in de schappen. DroidApp heeft beide toestellen uitgebreid aan de tand gevoeld en wij vertellen je in deze preview, wat wij van de twee Galaxy S6-toestellen vinden.

Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge preview

Van de week schreven we over dat Samsung al voor de uitlevering in 160 Nederlandse en 100 Belgische winkels, de Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge tentoon zou stellen. De twee toestellen zullen vanaf 10 april uitgeleverd gaan worden. Wij hebben alvast een poosje met de twee toestellen gespeeld. De eerste indrukken van de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge bespreken we in deze uitgebreide preview.

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6

We beginnen met de Samsung Galaxy S6. De vormgeving en de materiaalkeuze is een enorme stap vooruit, als je die vergelijkt me de voorgangers zoals de Samsung Galaxy S5. Het toestel ligt goed in de hand en is goed afgewerkt. De volumetoetsen zijn twee losse blokjes aan de linkerkant en aan de rechterkant vinden we de standby-toets. Er is totaal geen speling op de toetsen waardoor het toestel echt een premium-gevoel uitstraalt.

Het beeldscherm is kraakhelder. Kleuren lijken goed tot zijn recht te komen en het ziet er allemaal goed uit. Het geluid van de HTC One M8 lijkt harder te kunnen dan de Samsung Galaxy S6, maar we hebben dit nog niet goed genoeg kunnen testen. De camera steekt uit aan de achterzijde, maar dit schijnt niet platter te kunnen. We geloven de woorden van Sammy en we maken de eerste foto’s. De foto’s zien er op het scherm van de Samsung Galaxy S6 er prima uit, al lijkt het toestel niet altijd helemaal lekker te focussen. Dit kan zeker te maken hebben met het demo-model die in de winkel te vinden is.

Samsung Galaxy S6

Samsung heeft duidelijk veel aandacht besteed aan de afwerking, want tijdens dat we het toestel op meerdere manieren onder handen nemen, hebben we hier niks op aan te merken. De Samsung Galaxy S6 wordt draaiende gehouden door een 64-bit Exynos octa-core processor. Het toestel reageert vlot, maar we merken geen grote verschillen in vergelijking met bijvoorbeeld de quad-core processor uit de HTC One M8. Toch kan dit alles te maken hebben met het demo-model.

We zijn nog steeds erg onder de indruk van de Samsung Galaxy S6. We hebben toch ook wel een aanmerking. De TouchWiz-interface, die toch wel berucht is, is er erg op vooruit gegaan. De saaie zwarte kleuren zijn vervangen door een frisse nieuwe vormgeving. De hoeveelheid voorgeïnstalleerde applicaties is weliswaar minder dan we gewend zijn bij Samsung, het aantal overbodige Samsung-applicaties is in onze ogen nog steeds te veel. S Health, S Voice, Galaxy Apps Store en nog een aantal applicaties, die lang niet iedereen wil en zal gebruiken.

Samsung Galaxy S6

Persoonlijk vind ik de notificatiebalk aan de bovenzijde met de icoontjes, niet helemaal lekker passen bij de rest van de vormgeving en interface. Het oogt speelser dan de rest en doet ons een beetje denken aan de tijd van Nokia met haar Symbian-interface. Daarbij missen we echt wel de mogelijkheid om het geheugen uit te breiden met een geheugenkaart.

Leuke dingen die aan boord van de Samsung Galaxy S6 aanwezig zijn, is bijvoorbeeld de LED-notificatie, die oplicht bij notificaties, nieuwe berichten of gemiste oproepen. Daarbij vinden we het een groot voordeel dat het sluitergeluid van de camera ook echt stil is, als het toestel op stil staat. Tot slot vinden we de multi-window functie. Hiermee kan je je scherm splitsen zodat je bijvoorbeeld tijdens het zoeken naar je vakantie, zowel de browser als Google Maps kunt gebruiken. Jammer hieraan is wel dat niet alle applicaties geschikt zijn hiervoor.

Samsung Galaxy S6 Edge

Samsung Galaxy S6 Edge

Bij de lancering van de Samsung Galaxy S6 Edge waren we al erg enthousiast over het toestel. De Samsung Galaxy S6 Edge is vrijwel identiek aan de Samsung Galaxy S6 maar heeft een groot verschil; de doorlopende randen aan de zijkanten van het scherm. De Galaxy S6 Edge heeft verder 50 mAh meer aan accu, maar dit is te verwaarlozen.

Wanneer je het toestel op de plaatjes ziet, oogt het toestel al erg gelikt. Wanneer je de Samsung Galaxy S6 Edge in het echt ziet, is het toestel nog veel mooier. Ook bij de Samsung Galaxy S6 Edge is de afwerking prima in orde. Het doorlopende display van de Galaxy S6 Edge oogt verbluffend. Bij alles wat je met de Samsung Galaxy S6 Edge doet, kijk je naar de randen van het toestel omdat het er zo gaaf uit ziet.

Samsung Galaxy S6 Edge

Over de Samsung Galaxy S6 Edge zijn we zeer enthousiast. Toch zal je bij het zien van het toestel al gauw vragen naar het prijskaartje, iets wat niet onterecht is. De Samsung Galaxy S6 Edge is 150 euro duurder dan de Samsung Galaxy S6, en dat enkel voor doorlopende schermen. Toegegeven, je hebt een uniek, schitterend toestel voor die meerprijs, maar met de Samsung Galaxy S6 zal je zeker net zoveel plezier beleven.

Samsung Galaxy S6 Edge

Samsung Galaxy S6 review

Dit bericht geeft onze ervaringen weer die we met de demo-toestellen hebben gehad. DroidApp zal de Samsung Galaxy S6 op termijn onderwerpen aan een uitgebreide review. Hou DroidApp.nl dus zeker in de gaten!

Bekijk ook:

Lees ook

Reageer op dit artikel