18 handige Samsung Galaxy S6 tips

De Samsung Galaxy S6 zit vol met handige functies, die je zomaar over het hoofd zou kunnen zien. Wij zetten 18 handige (verborgen) Galaxy S6 functies op een rij. Hierdoor kan je nog meer uit je Galaxy S6 halen.

Samsung Galaxy S6 tips

Rasterweergave homescreen (grid)

Vind je de icoontjes op je homescreen te groot? Dit kan je makkelijk aanpassen. Je kan ervoor kiezen om het scherm een rasterweergave (grid) mee te geven van 4 x 4, 4 x 5 of 5 x 5 icoontjes. Zo creëer je meer ruimte voor snelkoppelingen of widgets. Je krijgt deze mogelijkheid door een lege plaats op je homescreen een paar tellen ingedrukt te houden. Er is op je Galaxy S6 vast nog wel ruimte voor een snelkoppeling naar de DroidApp App!

Grid homescreen S6

Mappen (folders) op homescreen

Wanneer je een aantal applicaties wilt bundelen in een map of folder, heb je snel die apps binnen handbereik. Het aanmaken van een map met de apps kan door een app naar een andere app te slepen. Vervolgens wordt er gevraagd om de map een kleur en een naam te geven. Handig om bijvoorbeeld de apps voor het weer, nieuws en openbaar vervoer te bundelen.

Thema’s

Wanneer je de TouchWiz interface een beetje wilt opfleuren kan je kiezen voor het instellen van een thema. Op deze manier kan je icoontjes, achtergronden en dergelijke in een andere stijl gieten. Je vind in de Theme Store de verschillende thema’s die beschikbaar zijn, bijvoorbeeld een Lego-thema.

multi-window-s6

Multi-window

Multi-window maakt het mogelijk om meerdere schermen tegelijkertijd te gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld Google Maps gebruiken terwijl je onderin het scherm de internetbrowser open hebt staan. Echter biedt niet elke app ondersteuning voor multi-window. Je kan deze functie gebruiken door de multitask-knop in te drukken. Vervolgens zie je bij de openstaande en ondersteunende apps een icoontje. Tik daarop, en je kan de multi-window functie gebruiken.

vingerafdruk s6

Vingerafdrukscanner

De vingerafdrukscanner op de Samsung Galaxy S6 maakt het mogelijk om het toestel te ontgrendelen met je vinger(afdruk). Wanneer je dit instelt kan je met die vinger je eigen vingerafdruk instellen. Maar mocht je weleens met een andere vinger je toestel willen ontgrendelen, is de Galaxy S6 voorzien van een mogelijkheid om meerdere vingerafdrukken in te stellen. Je kan verder via de internetbrowser inloggen met je vingerafdruk, wanneer die website dat ondersteunt.

Smart Lock

Smart Lock is een handige functie die sinds kort in Android is te vinden. Je kan hiermee het toestel ontgrendelen wanneer een vertrouwd apparaat in de buurt is, zoals een smartwatch. Wanneer deze zich binnen een bepaalde straal bevindt, hoef je niet meer een pincode of vingerafdruk te gebruiken, maar hoef je alleen maar een keer te vegen. In plaats van een vertrouwd apparaat kan je er ook voor kiezen om een vertrouwde locatie toe te voegen.

Snel foto’s maken

Wil je snel een foto schieten? Dan heeft de Samsung Galaxy S6 een handige nieuwe functie aan boord. Door twee keer snel achter elkaar de home-button in te drukken wordt direct het toestel uit zijn slaap ontwaakt en wordt de camera gestart. Zo hoef je geen enkel moment meer te missen.

selfie-s6

Selfie schieten

Wanneer je graag een selfie schiet, kan de Galaxy S6 je daar prima bij helpen. Wanneer het gezicht gedetecteerd wordt, kan je door met je vinger op de hartslagsensor aan de achterzijde te tikken, direct een selfie maken. Zo heb je in principe geen twee handen meer nodig om een selfie te maken.

Google Now

Google Now is de slimme, digitale assistent van Google. Het geeft je reisadvies, overzicht in bezienswaardigheden in de buurt en het actuele nieuws en weer. Door de home-button wat langer ingedrukt te houden wordt Google Now geopend.

Apps uitschakelen/verbergen

Niet alle applicaties die op de Samsung Galaxy S6 te vinden zijn, zal je gebruiken. Hoewel sommige applicaties zich laten verwijderen, blijft er een groot aantal over welke niet te verwijderen zijn. De zogenoemde bloatware kan je wel verbergen en uitschakelen. Je kan hiervoor het app-icoontje in het menu wat langer ingedrukt houden en slepen naar uitschakelen.

notificatievenster-s6

Notificatie snelkoppeling

In de notificatiebalk, bovenin het scherm, heb je snel toegang tot bijvoorbeeld WiFi, Bluetooth en het geluidsprofiel. Wanneer je WiFi niet aan- of uit wilt zetten maar juist wilt verbinden met een ander netwerk, kan je het icoontje langer ingedrukt houden, waarna je in dat geval naar de WiFi-instellingen wordt geleid.

toggle-s6

Snelkoppelingen

In dezelfde notificatiebalk kan je de volgorde van de snelkoppelingen aanpassen. Bovenin het scherm vind je ‘bewerken’. Hier kan je bijvoorbeeld instellen dat je juist het icoontje van NFC wel direct zichtbaar wilt hebben, maar dat de snelkoppeling voor de zaklamp weg mag.

instellingen-s6

Quick Settings – Snelle instellingen

Wanneer je bepaalde instellingen snel wilt bereiken vind je in de nieuwe versie van TouchWiz zogenoemde Quick Settings, snelle instellingen. Deze worden bovenaan weergegeven wanneer je instellingen opent. Wil je graag hier andere koppelingen naar instellingen zien, dat kan. Je kan hier op bewerken klikken waarna je de opties voor de instellingen kunt personaliseren.

Energiebesparing

Niets is vervelender dan een lege accu. De Samsung Galaxy S6 heeft een spaarstand waarmee je nog even de resterende tijd kunt rekken. Wanneer je de spaarstand activeert wordt de rekenkracht van het toestel wat beperkt, de helderheid verminderd en diverse andere dingen aangepast om zo langer met je accu het uit te kunnen houden. Je kan ervoor kiezen om dit automatisch in te schakelen zodra je accu het percentage van bijvoorbeeld 5, 15, 20 of 50 procent heeft bereikt. Zo wordt de kans dat je onverwacht met een lege accu zit, verkleind.

popup-s6

Pop-up View

Sommige apps zoals Google Maps en de fotogalerij bieden de ondersteuning voor het tonen in pop-up venster. Hierdoor kan je een venster open laten staan terwijl je ondertussen andere dingen gaat doen. Door van de rechterbovenhoek naar het midden te vegen in de app kan de pop-up modus geopend worden. Je kan ook de multitask-toets een paar tellen ingedrukt houden, waarna je in de multi-window lay-out ervoor kan kiezen om een venster als pop-up te openen.

Niet storen (Do not disturb)

Met de komst van Android 5.0 Lollipop is ook de niet storen-functie toegevoegd. Je kan met de Do not disturb-functie ervoor zorgen dat je door niks en niemand gestoord wordt, ook niet door een wekker/alarm. Wel kan je uitzonderingen aangeven zodat je van bepaalde contacten wel een melding krijgt. Je kan ook een schema instellen zodat tussen bepaalde tijden automatisch de niet storen-functie wordt geactiveerd.

Screenshot

Het maken van en screenshot kan op twee verschillende manieren. Wanneer je je handpalm over het scherm veegt, kan je een screenshot maken, maar het kan ook met toetsen. De twee toetsen die je tegelijk ingedrukt moet houden voor het maken van een Galaxy S6 screenshot zijn de home-button en de power-button aan de rechterkant van het toestel.

melding-s6

Notificatie herinneringen

Ben je bang dat je meldingen vergeet of mist? De Samsung Galaxy S6 heeft een functie ‘notificatie herinnering’. Hiermee kan je om een X aantal minuten een nieuwe melding krijgen in de vorm van een trilling, een ringtone of de LED-indicator. Je kan dit per app aangeven bij instellingen > toegankelijkheid.

Heb jij nog een handige tip voor Galaxy S6 gebruikers? We horen het graag. Laat je handige Galaxy S6 tip achter door een reactie achter te laten onder dit bericht. Lees ook onze uitgebreide Samsung Galaxy S6 review.

Een compleet overzicht met de laagste prijzen, uitgebreide specificaties en gerelateerde nieuwsberichten over dit toestel, vind je op onze Samsung Galaxy S6 pagina.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Bekijk ook:

Lees ook

Reageer op dit artikel