Draadloos opladen: op deze manier kan het met elke smartphone

Draadloos opladen moet het dit jaar helemaal gaan maken. Toch wil niet elke fabrikant er nog aan beginnen. Mocht je nou graag je smartphone draadloos op willen laden, maar je toestel ondersteunt officieel niet het draadloos opladen, is hier de oplossing. Met deze tip, kan je elk toestel voorzien van draadloos opladen, binnen vijf seconden!

Draadloos opladen

Het draadloos van je smartphone moet het dit jaar helemaal gaan worden. De Samsung Galaxy S6 is een van de toestellen die de ondersteuning biedt om het toestel op te laden zonder kabel. Toch bieden een groot aantal toestellen het draadloos opladen nog niet aan. Ook recent geïntroduceerde toestellen zoals de LG G4 en Huawei P8 bieden nog niet de mogelijkheid om de kabel in de la te laten liggen. Nu is er een oplossing waarmee je je toestel gewoon draadloos kunt opladen, op een goedkope manier.

Wireless Charging Card

Wireless Charging Card

De vrienden van de Duitse website Mobilegeeks hebben een handige manier gevonden om elk toestel draadloos op te kunnen laden. Je hebt hiervoor twee dingen nodig; een zogenoemde plaat waar je het toestel op kunt leggen, en de Wireless Charging Card. Deze kaart kost omgerekend zo’n €5,50 momenteel, de normale prijs is omgerekend €15,00 . De kaart heeft een aansluiting die je in de Micro-USB poort kunt steken van je telefoon.

Wireless Charging Card

Vergeet de kabels die je normaal hebt, want met deze kaart laad je voortaan het toestel op, draadloos. Volgens de Duitse collega’s is het mogelijk om bij toestellen met een verwisselbare achterkant de pas weg te werken, door hem er achter te steken. De kans op slagen is het grootst wanneer de USB-aansluiting van het toestel aan de boven- of de onderzijde zit. Als de aansluiting aan de zijkant zit, zal het lastiger worden. Is je toestel vervaardigd uit unibody, dus één geheel, dan kan je hem mooi wegstoppen met het gebruik van een hoesje.

Wireless Charging Card

Het gebruik van de Wireless Charging Card levert geen problemen op bij de collega’s van Mobilegeeks, alles werkt prima. Wel moet erbij gezegd worden dat het draadloos opladen vele malen langer duurt dan normaal. Dit is iets om rekening mee te houden. Daarbij is het een kwestie van de achterkant er af halen en de kaart te verwijderen als je het toestel bijvoorbeeld in de auto op wilt laden, of de USB-poort wilt gebruiken om data over te zetten.

Wireless Charging Card

Interesse om je eigen toestel voortaan draadloos op te laden? Je kan hier de Wireless Charging Card aanschaffen. De draadloze lader kan ook aangeschaft worden direct voor omgerekend 15 euro.

Lees ook:

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel