LG lanceert 15W draadloze oplader; vol kracht, voor ‘ieder’ toestel

Dat draadloos opladen in de toekomst als een standaardfunctie gezien gaat worden staat bijna wel vast. Maar tot op heden gaat draadloos opladen zo sloom dat je het bijna alleen ’s nachts wil gebruiken om je telefoon zijn dagelijkse behoefte aan stroom te geven. LG Innotek is nu bezig om een snellere techniek te ontwikkelen om het ook echt bruikbaar te maken. Het begin is een 15W wireless charger.

(Veel) sneller draadloos opladen

LG Innotek heeft een nieuwe 15W inductieve oplader aangekondigd. Met deze techniek kan draadloos opladen net zo snel zijn als je telefoon opladen met een kabel. Huidige draadloze opladers hebben vaak een maximale output van 5W (5V/1W) wat het nogal een lang proces maakt om je telefoon op te laden. Al helemaal met de steeds groter wordende batterijen tegenwoordig.

Net zo snel als met de kabel

Dat is dus niet het geval met deze draadloze oplader. In het persbericht van LG is te lezen dat het met deze oplader mogelijk moet kunnen zijn om binnen een half uur je batterij op te laden van 0-50 procent. Ze hebben er alleen niet bij vermeld hoe groot de capaciteit was van de batterij die ze hebben opgeladen, dus veel hebben wij daar niet aan.

LG Innotek wireless charger

LG draadloze oplader

De oplader van LG voldoet aan de standaarden gezet door het WPC, daarmee wordt bedoeld dat deze draadloze oplader zal werken met alle apparaten die QI draadloos opladen ondersteunen. De draadloze oplader zal later deze maand beschikbaar zijn in Noord-Amerika, Australië en Europa. Een prijs is er helaas nog niet, maar omdat dit de eerste echte snelle draadloze oplader is verwachten wij dat hij een behoorlijk prijskaartje mee zal krijgen.

Iets opvallends; LG heeft zelf nog geen smartphones die draadloos ondersteunen. De kans is aanwezig dat we bij de volgende generatie smartphone, bijvoorbeeld de LG G6.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel