Pokémon GO: de enorme hype in beeld

De enorme populariteit van Pokémon GO kon je niet zijn ontgaan de afgelopen week. Sinds dit weekend kunnen we in Nederland en België ook eindelijk de app officieel uit de Play Store downloaden. Over de hele wereld zijn de mensen helemaal gedreven om Pokémons te vangen. Wij hebben de meest indrukwekkende beelden op een rij gezet.

Pokémon GO hype

De hype en populariteit rond de game Pokémon GO gaat maar door. Eindelijk kunnen we in België en Nederland nu ook de applicatie installeren uit de Google Play Store. Echter wisten we massaal in de vorige week de game al te vinden en te gebruiken. Winkels en zelfs ziekenhuizen waar zich Pokémons zouden bevinden, werden overspoeld door Pokémon Trainers.

Er kwamen de afgelopen tijd verschillende berichten in de media over minder positieve verhalen rondom Pokémon GO. Zo zouden er mensen gewond zijn geraakt in het verkeer om een Pokémon te vangen en zouden er zelfs spelers van een rots zijn gevallen. We hebben de leukste berichten voor je gebundeld in een overzicht.

Bij de supermarkt

Pokémon GO Albert Heijn

De Albert Heijn aan het Floresplein in Groningen plaatste bovenstaande melding op de deur naar het magazijn. Omdat er naar verwachting in het magazijn een Pokémon verstopt was, kwamen veel spelers op de Pokémon in het magazijn van de supermarkt af.

In de dierentuin

Dierenpark Amersfoort gaf Pokémon GO trainers tijdelijk gratis toegang tot de dierentuin. In de dierentuin zaten namelijk veel verschillende Pokémons. Dat de dierentuin gratis toegankelijk was hiervoor, bleef niet onopgemerkt. Meer dan 5500 mensen kwamen er op af. En dat leverde onderstaande geweldige beelden op.

Bij de politie

De politie rijdt langs een groep spelende Pokémon GO spelers op gepaste wijze!

Ook de politie speelt mee met Pokémon GO. ‘Adrie’ van de politie in Den Bosch kan ook niet afblijven van Pokémon GO. In een ‘gym’ in het spel zien we dat Pokémon ‘Jolteon’ eigendom is van WijkagentAdrie.

Wijkagent Pokemon

Enorme hype

Toen een ‘Vaporeon’ opdook in ‘Central Park’ konden al deze mensen niet de verleiding weerstaan om in hun auto te blijven zitten.

En ook in downtown park Bellevue is de populariteit van het spel duidelijk te zien. ‘Squirtle’ zou zich huisvesten hier en meer dan 500 mensen kwamen hier op af. Dat leverde onderstaande gave beelden op.

Ook andere berichten op social media laten zien hoever we met zijn allen gaan voor het spel Pokémon GO.

Pokemon Go populair

In Rotterdam duiken ook in groten getale op, om Pokémon GO op de smartphone te openen.

Op pleinen en zelfs in speeltuinen weten we overal ter wereld een plekje te vinden om Pokémons te vangen. En deze foto’s bewijzen maar eens dat het spel lang niet alleen door kinderen wordt gespeeld.

Op Twitter doet het AMC ziekenhuis de dringende oproep om niet op jacht te gaan naar de ‘zieke’ Pikachu. Het ziekenhuis werd overspoeld met Pokémon Trainers die de Pokémon wilde vangen.

Pikachu

In de Brabantse stad Breda heeft een café-eigenaar een bord buiten gezet. Hierop staat de tekst dat wanneer je 20 jaar of ouder bent en naar een Pikachu aan het zoeken bent, je beter een leven kunt zoeken en een biertje kunt drinken.

Pokémon GO Breda

Met een drone en DJ Hardwell

Razendsnel Pokémons vangen? Dat doe je natuurlijk met een drone. De heren in onderstaande video laten zien hoe dat in zijn werk gaat. Ook Hardwell betrekt Pokémon met de introtune tijdens één van zijn optredens.

Pokémon GO

Antwoord op de vraag ‘Is Pokémon GO populair?’ is hiermee wel beantwoord. Het spel is erg populair, maar gebruikers merken wel met regelmaat storingen. In ons overzicht met Pokémon GO problemen lees je de meest voorkomende problemen die gebruikers opmerken en mogelijke oplossingen. Tevens kwamen gisteren interessante cijfers naar buiten over het gebruik van Pokémon GO in Nederland.

Wil je alles uit Pokémon GO halen? Lees dan het artikel met Pokémon GO tips.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel