Pokémon Go: internationale uitrol stopgezet; voorlopig niet naar Nederland

Pokémon Go is in zeer korte tijd enorm populair geworden. We schreven gisteren al over de storingen en problemen, maar er is meer aan de hand. De ontwikkelaar van Pokémon Go, Niantic Inc. heeft laten weten dat de uitrol van de game naar andere landen, waaronder Nederland, voorlopig is gestaakt.

Uitrol Pokémon Go

Pokémons vangen met je smartphone, in het echte leven. Ze zitten op je bank, op je tafel of op het aanrecht. Dit alles is mogelijk met de augmented reality game Pokémon Go. In de afgelopen week werd de applicatie door Niantic Inc. uitgebracht. Gisteren schreven we al over de Pokémon Go storingen en problemen.

De ontwikkelaars laten nu weten dat de internationale uitrol voorlopig is gestaakt. Hierbij worden specifiek het Verenigd Koninkrijk en Nederland genoemd. Dit alles heeft te maken met de server problemen die optreden, waardoor de game niet gespeeld kan worden. De uitrol wordt onderbroken totdat het spel weer ‘comfortabel’ kan worden gespeeld.

Pokémon Go problemen

Enorme belangstelling

Online games hebben vaker te maken met een enorme belangstelling in de eerste dag(en). Dit geldt ook voor Pokémon Go. Echter is Niantic enorm verrast door de enorme populariteit van Pokémon Go. De game is nu officieel uitgebracht in de Verenigde Staten en in Australië en Nieuw-Zeeland. Wanneer we de game dan écht in Nederland (en België) kunnen verwachten, is dus nog afwachten.

Ban na installeren APK?

Tot die tijd kunnen de Android-gebruikers de APK downloaden. Er gaan berichten rond op social media over een ban die gebruikers krijgen in Pokémon Go. Wanneer je de APK hebt geïnstalleerd, kan het zijn dat je een ban krijgt opgelegd. De ontwikkelaars zouden zo mogelijk willen voorkomen dat de servers overbelast raken. Het is niet bekend of iedereen met een APK download verbannen wordt van de game. Mocht jij dit wel ondervonden hebben, dan horen we het graag! Hier op de redactie zijn we namelijk vooralsnog niet verbannen.

Pokémon GO
Pokémon GO
Ontwikkelaar: Niantic, Inc.
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel