BlackBerry DTEK50 aangekondigd: pre-order geopend

BlackBerry kwam vanmiddag nog in het nieuws met een reeks details over de BlackBerry Neon. Nu lijkt het toestel definitief een andere naam te krijgen; BlackBerry DTEK50. Deze smartphone is zojuist door de Canadese fabrikant aangekondigd en kan nu al (ook in Nederland) gepreorderd worden.

BlackBerry DTEK50

Zojuist heeft BlackBerry haar tweede Android-smartphone aangekondigd. Het gaat om de BlackBerry DTEK50 die vanmiddag nog opdook onder de naam BlackBerry Neon. Het toestel doet erg denken aan de Alcatel Idol 4 en dat is niet heel gek. Beide smartphones komen uit dezelfde fabriek rollen.

BlackBerry DTEK50

De BlackBerry DTEK50 is voorzien van een 5,2 inch Full-HD display met speciale coating zodat vingerafdrukken niet op het scherm blijven staan. Daarnaast is er een 8 megapixel front-camera met flitser en een 13 megapixel camera aan de achterzijde. BlackBerry heeft een Snapdragon 617 octa-core processor in het toestel geplaatst, die samen met het 3GB aan werkgeheugen de boel draaiende houdt.

BlackBerry DTEK50

Er is ondersteuning voor 4G, uitbreidbaar geheugen en we vinden Android 6.0 Marshmallow op het toestel. Net als bij de BlackBerry Priv staat ook bij de DTEK50 privacy en beveiliging in het vaandel en maakt de BlackBerry DTEK50 gebruik van verschillende slimme beveiligings-toepassingen en encryptie.

De accu heeft een capaciteit van 2610 mAh. Tijdelijk krijg je een gratis BlackBerry MP-12600 Mobile Power Charger. Dit is een powerbank met een capaciteit van maar liefst 12600 mAh.

BlackBerry DTEK50 pre-order

De BlackBerry DTEK50 heeft een adviesprijs gekregen bij BlackBerry zelf van 339 euro. In Nederland is het toestel vanaf nu als pre-order beschikbaar. Vanaf ongeveer 8 augustus moet het toestel verscheept worden. In België komt de DTEK50 later pas beschikbaar.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel